GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πετρόπουλος: Τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ διασφαλίζουν ότι δεν θα έχουμε μελλοντικά μειώσεις συντάξεων

...

Τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ θα συνεχισθούν και το 2018 και θα είναι πολύ υψηλότερα από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του κρατικού προϋπολογισμού. «Το θετικό αποτέλεσμα και η βελτίωση της οικονομίας δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχουν περικοπές στις παροχές». Η δήλωση αυτή έγινε, ενώ ακόμη εκκρεμεί μείωση των συντάξεων το 2019, λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού τους.

«Είναι προφανές, και αυτό θα προκύψει και από την αναλογιστική μελέτη ότι "δέσαμε" ένα ισχυρό ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα χωρίς περικοπές», σημείωσε ο υφυπουργός.

«Αυτή η κυβέρνηση εννοεί και τηρεί όλες τις δεσμεύσεις της», τόνισε και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση καταλογίζοντας της «εμμονή και προσήλωση στο να μη βγει θετική εικόνα για τη χώρα».

Απευθυνόμενος ειδικά στη ΝΔ, την κάλεσε να αλλάξει την αρνητική και μηδενιστική της στάση ώστε να δοθεί, όπως είπε, η δυνατότητα να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση πάνω στα πραγματικά προβλήματα της χώρας.

«Πρώτη φορά διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και όλοι οι θεσμοί υποστηρίζουν ότι η χώρα βρίσκεται σε θετικό δρόμο και ως προς την ανάπτυξη και ως προς τις επενδύσεις. Φαίνεται αυτό να σας στενοχωρεί. Δεν θέλετε να υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές που έχει η χώρα», πρόσθεσε ο υφυπουργός Εργασίας.

Πηγή ρεπορτάζ: Enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση