GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια Μητρόπολη απαγορεύει τη βάπτιση με δύο ονόματα

...

Η Μητρόπολη Πατρών απαγορεύει τη βάπτιση με δύο ονόματα, προκαλώντας αναστάτωση στους γονείς βρεφών που θέλουν να προγραμματίσουν την βάπτιση του παιδιού τους για τους επόμενους μήνες.

Όταν οι γονείς το καλοκαίρι επισκέφθηκαν ενορίες της πόλης για να κανονίσουν τη βάπτιση του παιδιού τους βρέθηκαν προ εκπλήξεως, καθώς οι ιερείς τους ανακοίνωσαν οτι δεν μπορούν να δώσουν δύο ονόματα στα βρέφη, αλλά να διαλέξουν ένα εξ αυτών. Είχε προηγηθεί η απόφαση να σταματήσουν τα μυστήρια στο προαύλιο των εκκλησιών. Οι περισσότεροι ιερείς μάλιστα δηλώνουν οτι έχουν εντολή να μην επιτρέπουν σε ανήλικους ή παντρεμένους με πολιτικό γάμο να γίνονται ανάδοχοι.

Αρκετοί γονείς αναζητώντας λύση στο θέμα και προκειμένου να δώσουν στο παιδί τους δύο ονόματα, επιλέγουν να κάνουν την βάπτιση εκτός Πατρών. Άλλοι πάλι, προχωρούν στη βάπτιση του παιδιού στην Πάτρα, όμως φροντίζουν να έχουν κάνει ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο, έτσι ώστε στα επίσημα έγγραφα να αναγράφονται και τα δυο ονόματα και όχι μόνο αυτό της βάπτισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση