GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την πρώτη Τοπική Ομάδα Υγείας στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε ο Τσίπρας - Τι είπε ο πρωθυπουργός - ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

...

Τη λειτουργία της πρώτης, πανελλαδικά Τοπικής Ομάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) εγκαινίασε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την πρώτη από τις 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας που έχει εξαγγείλει ότι θα δημιουργήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, όπου χαιρέτησε και συνομίλησε με προσωπικό και ασθενείς.

Στην τελετή των εγκαινίων ο πρωθυπουργός υποστήριξε τα εξής: «Εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν, εμείς πετυχαίνουμε. Ξεκινάμε ένα μεγαλόπνοο έργο. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε 239 Τοπικές Ομάδες Υγείας», είπε και πρόσθεσε: «Οι ΤΟΜΥ δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και, τηρουμένων των αναλογιών, έχουν σημασία ανάλογη με την ίδρυση του ΕΣΥ».

Τέλος τόνισε πως οι ΤΟΜΥ προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας ιδιαίτερα στη δυτική Θεσσαλονίκη και αντιμετωπίζουν διακρίσεις και αδικίες δεκαετιών πριν ακόμη εκδηλωθεί η κρίση».

Στο λογαριασμό του εξάλλου, στο Twitter ο πρωθυπουργός προκρίνει την αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας.

«Το αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας με επίκεντρο την ΠΦΥ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) αποτελεί τη σύγχρονη και διεθνώς αποδεκτή απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός και τονίζει: «Ξεκινάμε τις πρώτες ΤΟΜΥ από περιοχές όπου οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας είναι μεγαλύτερες και ο ρόλος μιας ουσιαστικής και αποτελεσματικής δημόσιας περίθαλψης ιδιαίτερα σημαντικός. Εγκαίνια της Τοπικής Μονάδας Υγείας στο Δήμο Ευόσμου».

Παρόντες, μεταξύ άλλων στα εγκαίνια ήταν, ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μ. Κόλλια -Τσαρουχά.

Ο υπουργός Υγείας μαζί με τον Επίτροπο για θέματα Υγείας της ΕΕ Βιτένις Αντριουκαΐτις, θα εγκαινιάσουν αργότερα την ΤΟΜΥ του δήμου Παύλου Μελά. Στην περιοχή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας προβλέπεται να λειτουργήσουν 33 ΤΟΜΥ.

Πηγή βίντεο: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση