GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτή είναι απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

...


Μια μόλις ημέρα μετά την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Συμβούλιο Εφετών, οι δικαστές βάζουν τέλος στο ποινικό σκέλος της πολύκροτης υπόθεσης των 5,3 εκατ. ευρώ που φέρεται να έστειλε ο γνωστός τραγουδιστής στην Κύπρο τη διετία 2010-2011.
Με το υπ΄αριθμόν 2325 βούλευμα, που εκδόθηκε σήμερα, απαλλάσσεται από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως Εφετών που ζητούσε την απαλλαγή του Μιχάλη Χατζηγιάννη για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μετά και την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε πριν από έναν περίπου χρόνο το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίου είχε παραπεμφθεί για το βασικό αδίκημα της φοροδιαφυγής.
Υπενθυμίζεται πως παρότι οι δικαστές είχαν αποφανθεί ότι την εν λόγω περίοδο (2010-2011) ο καλλιτέχνης δεν απέκρυπτε εισοδήματα από την Εφορία και πως τα ποσά των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον παρέπεμψε σε δίκη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε απόρριψη της έφεσής του για τυπικούς λόγους.
Στη συνέχεια το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα. Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του, πρόταση που υιοθέτησε σήμερα το συμβούλιο εφετών βάζοντας τέλος στην 5ετή δικαστική περιπέτεια του τραγουδιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση