GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσία - Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ναβάλνι αποκλείσθηκε από τις εκλογές

...

Η κεντρική εκλογική επιτροπή της Ρωσίας απαγόρευσε στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου του 2018, λόγω μίας καταδίκης του σε φυλάκιση με αναστολή.

Η απόφαση της επιτροπής αναμενόταν ευρύτατα, καθώς αξιωματούχοι της είχαν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα επιτρεπόταν στον Ναβάλνι η συμμετοχή στις εκλογές. Τα 12 από τα 13 μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ του αποκλεισμού του Ναβάλνι, ενώ ένα απείχε, αναφέροντας πιθανή σύγκρουση συμφερόντων.

Ο 41 ετών ηγέτης της αντιπολίτευσης, τον οποίο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δύσκολα θα νικούσε τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις εκλογές, δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση και κάλεσε τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν τις εκλογές και να κάνουν αγώνα κατά της διεξαγωγής τους.

«Γνωρίζαμε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και έτσι έχουμε ένα άμεσο, σαφές σχέδιο», είπε σε μαγνητοσκοπημένο βίντεό του που μεταδόθηκε αμέσως μετά την απόφαση. «Ανακοινώνουμε μποϊκοτάζ των εκλογών. Η διαδικασία, που καλούμαστε να συμμετάσχουμε, δεν είναι πραγματικές εκλογές. Θα προβάλλει μόνο τον Πούτιν και τους υποψήφιους που έχει επιλέξει ο ίδιος», πρόσθεσε.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Πούτιν, που κυριαρχεί στο ρωσικό πολιτικό σκηνικό τα τελευταία 17 χρόνια, αναμένεται να επανεκλεγεί άνετα και να έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στην εξουσία για άλλα έξι χρόνια έως το 2024, όταν θα είναι 72 ετών.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση