GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοσκοβισί: Τα πράγματα κινούνται σε θετική κατεύθυνση στην Ελλάδα

...

«Ενθαρρυντικό μήνυμα» για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης αλλά και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος χαρακτήρισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί την επίτευξη συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο το Σάββατο στην Αθήνα.

«Στο σημερινό Eurogroup θα ενημερώσω τους υπουργούς για την επίτευξη συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο για την τρίτη αξιολόγηση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Αθήνα», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ομάδας δημοσιογράφων ενόψει της σημερινής συνεδρίασης. Η συμφωνία επιτεύχθηκε έπειτα από μια σειρά «εποικοδομητικών συνομιλιών» μεταξύ των ελληνικών Αρχών και όλων των θεσμών, «συμπεριλαμβανόμενου του ΔΝΤ», είπε ο κ. Μοσκοβισί, χαρακτηρίζοντας «πιο χαλαρό και εύκολο» το πνεύμα των διαβουλεύσεων με το ΔΝΤ σε σχέση με το παρελθόν.

«Υπάρχει σαφής βούληση να προχωρήσει αυτή η αξιολόγηση ομαλά και αποτελεσματικά και να ολοκληρωθεί εγκαίρως, δηλαδή να έχουμε συμφωνία πριν από τα Χριστούγεννα, όπως είχαμε πει» υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος, σημειώνοντας ότι είναι πολύ «θετικό» ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις το συντομότερο δυνατό».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μοσκοβισί, ανέφερε ότι «συνολικά πρόκειται για πολύ καλά νέα και ένα ενθαρρυντικό μήνυμα» ενόψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος σε λιγότερο από εννιά μήνες αλλά και των «κρίσιμων» συζητήσεων για την μεταμνημονιακή εποπτεία αλλά και την ελάφρυνση του χρέους, που «πρέπει να ολοκληρωθούν στις αρχές του καλοκαιριού».

«Η γρήγορη πρόοδος που πετύχαμε σε αυτήν τη φάση είναι καλός προάγγελος για τα επόμενα βήματα και φυσικά στέλνει ένα θετικό μήνυμα στους επενδυτές. Τα πράγματα κινούνται σε θετική κατεύθυνση στην Ελλάδα, οπότε πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή ημέρα για τις σχέσεις της Ελλάδας με την ΕΕ αλλά και για την ίδια την Ελλάδα», κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση