GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στόχος των τζιχαντιστών ο πρίγκιπας Τζορτζ;

...

Ένας 31χρονος Βρετανός κατηγορείται ότι ανήρτησε πληροφορίες στην υπηρεσία ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram με στόχο να ενθαρρύνει τζιχαντιστές να διαπράξουν επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Ρεμπέκα Μάντι είπε ενώπιον του δικαστηρίου του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο, ότι μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος Χουσνάιν Ρασίντ, έστειλε φωτογραφία του 4χρονου πρίγκιπα Τζορτζ, δίπλα από τη φωτογραφία ενός τζιχαντιστή μαχητή.

Στην ανάρτηση περιλαμβανόταν η διεύθυνση του σχολείου του στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, στο οποίο άρχισε να πηγαίνει από τον Σεπτέμβριο, ενώ συνοδευόταν από το μήνυμα «ακόμα και η βασιλική οικογένεια δε θα νιώθει ήσυχη».

Επιπλέον, ενημέρωνε τους επίδοξους τρομοκράτες και για άλλους πιθανούς στόχους, όπως γήπεδα.

Ο Ρασίντ, από το Νέλσον στο Λάνκασιρ στη βόρεια Αγγλία, κατηγορείται ότι σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες, όπου περιλαμβάνονταν σχέδια να ταξιδέψει στη Συρία για να συμμετάσχει στις εχθροπραξίες και να βοηθήσει άλλους να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο κατηγορούμενος δεν ζήτησε να οριστεί εγγύηση και επισήμανε ότι θα δηλώσει αθώος στις κατηγορίες. Θα παραμείνει υπό κράτηση έως την 20ή Δεκεμβρίου όταν θα οδηγηθεί ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου στο Ολντ Μπέιλι του Λονδίνου.

Ο Χουσνάιν Ρασίντ

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση