GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ: Προσβλέπουμε στη Δικαιοσύνη για λύση

Την αδιάκοπη λειτουργία της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών για τους καπνοπαραγωγούς και τους αγρότες της...

Την αδιάκοπη λειτουργία της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών για τους καπνοπαραγωγούς και τους αγρότες της ακριτικής Θράκης δηλώνουν πως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, οι οποίοι -με σημερινή ανακοίνωσή τους- τονίζουν ότι «είναι άδικο για τον λαό της Ξάνθης ένα πρόστιμο υπόθεσης του 2009, να υποσκάπτει το μέλλον της ΣΕΚΑΠ, την οικονομία της περιοχής» και το μέλλον τους.
«Προσβλέπουμε πλέον στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία θα δικαιώσει την εταιρεία μας στον δίκαιο αγώνα της» αναφέρουν στην ανακοίνωση και επισημαίνουν: «Η ανάπτυξη της εταιρείας μόνο καλό θα κάνει στην οικονομία, την κοινωνία, τους εργαζόμενους».
Αύριο Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ συνεδριάζει εκτάκτως, προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία για διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της καπνοβιομηχανίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΣΕΚΑΠ, η έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου, με τη συμμετοχή στελεχών ελληνικών εταιρειών ειδικών σε θέματα πτωχεύσεων, αποφασίστηκε λόγω «της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της», η οποία είναι απόρροια δύο εξελίξεων: πρώτον, της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής σε ό,τι αφορά την προσφυγή της ΣΕΚΑΠ για το πρόστιμο ύψους άνω των 38 εκατ. ευρώ, που αφορούσε τελωνειακές παραβάσεις του 2009. Δεύτερον, της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών αρχών της Ξάνθης, η οποία -σύμφωνα με την εταιρεία- κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά.
Σημειώνεται ότι μετά την επικύρωση από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, του προστίμου, ύψους 38,2 εκατ. ευρώ, που επιβλήθηκε στην καπνοβιομηχανία για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές παλαιότερης χρήσης, το τελωνείο "μπλόκαρε" τη διανομή προϊόντων της ΣΕΚΑΠ στην ελληνική αγορά. Η ΣΕΚΑΠ εξαγοράστηκε από τον όμιλο του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη το 2013, μέσω της εταιρείας Donskoy Tabak.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση