GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φάγατε σκόρδο; Έτσι θα διώξετε τη μυρωδιά του από το στόμα σας

...


Δεν μπορέσατε να αντισταθείτε σε μια νόστιμη σκορδαλιά και τώρα δεν ξέρετε τι να κάνετε με την άσχημη μυρωδιά που δεν λέει να φύγει από το στόμα σας;
Καταρχάς να σας εξηγήσουμε γιατί μυρίζει άσχημα η ανάσα μας όταν τρώμε σκόρδο. Υπάρχει μια ουσία στο σκόρδο, που λέγεται Allyl Methyl Sulfide, και η οποία περνά στο αίμα κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού του από τον οργανισμό. Από το αίμα πηγαίνει στους πνεύμονες και από εκεί την εκπνέουμε.
Οι παρακάτω λύσεις δεν κάνουν θαύματα, αλλά βελτιώνουν σημαντικά την κατάσταση, καλύπτοντας την ενοχλητική δυσοσμία.
Γάλα: Μελέτες έχουν δείξει πως η λιπαρότητα του γάλακτος εξουδετερώνει τις οσμές που αναδύονται από το στόμα σας. Αν τα καταφέρετε, μπορείτε να πίνετε γάλα την ώρα που καταναλώνετε τη σκορδαλιά. Τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα.
Πολύ καλό πλύσιμο των δοντιών: Μπορεί το βούρτσισμα των δοντιών να μην εξαφανίζει την μυρωδιά, ωστόσο βοηθά γιατί καθαρίζει το στόμα σας από τα υπολείμματα σκόρδου.
Τσάι: Οι πολυφαινόλες που περιέχει το τσάι μειώνουν την επίδραση των ουσιών του σκόρδου. Προσοχή όμως: Πρέπει να το πιείτε σχεδόν αμέσως μετά την κατανάλωση της σκορδαλιάς.
Πηγή πληροφοριών: usay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση