GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άλλαξε ο Κοντονής την διάταξη για τους πλειστηριασμούς μετά την θύελλα και στον ΣΥΡΙΖΑ – Συμβιβαστική πρόταση για την πρώτη κατοικία

Πολιτικό αλαλούμ έχει προκαλέσει η διάταξη που συζητήθηκε στη Βουλή για αυτεπάγγελτες διώξεις και συλλήψεις όσων παρεμποδίζουν τους πλεισ...

Πολιτικό αλαλούμ έχει προκαλέσει η διάταξη που συζητήθηκε στη Βουλή για αυτεπάγγελτες διώξεις και συλλήψεις όσων παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς με στόχο την προστασία των συμβολαιογράφων.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής αφαίρεσε από την επίμαχη διάταξη την αναφορά για αυτεπάγγελτη δίωξη όσων παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς, μετά τις έντονες αντιδράσεις και μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Προηγήθηκε συμβιβαστική πρόταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση της προστασίας της λαϊκής κατοικίας.
Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσε το ΚΚΕ.
Όπως έγινε γνωστό «κλειδί» για να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει συμβιβασμός, εντός της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, απετέλεσε πρόταση, να υπάρξει μετά τις γιορτές πρωτοβουλία για ενίσχυση της προστασίας της λαϊκής κατοικίας, η οποία υιοθετήθηκε καταρχήν από τους αρμόδιους υπουργούς.
Οι κύριοι Τσακαλώτος - Κοντονής ενημερώνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένοι απ’ τους οποίους έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για την τροπολογία, φέρεται να είπαν ότι δεν τίθεται θέμα απόσυρσης της, με τον υπουργό Οικονομικών να τους λέει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα υπήρχε πρόβλημα με τους δανειστές και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, επιστρέφοντας στην Ολομέλεια, έριξε το γάντι στην αντιπολίτευση, λέγοντας: Μας κατηγορούν ότι ανεχόμαστε και υποθάλπουμε τη βία και τώρα που έρχεται η διάταξη αυτή για να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους από τη βία, εκείνοι που δηλώνουν κατά της βίας λένε ότι δεν θα την ψηφίσουν.
Πηγή ρεπορτάζ: Enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση