GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αναζήτηση του νορμάλ και των νορμάλ!

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος Αυτό που είδα στην Βουλή με εξουθένωσε. Δεν αντέχω άλλο την ανωμαλία! Γιατί τίποτε την Δευτέρ...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος

Αυτό που είδα στην Βουλή με εξουθένωσε. Δεν αντέχω άλλο την ανωμαλία! Γιατί τίποτε την Δευτέρα  το απόγευμα στην εθνική αντιπροσωπεία δεν ήταν ομαλό, ενώ ελάχιστοι κανονικοί άνθρωποι έλαβαν τον λόγο.

Έγινε της ανωμαλίας σε όλα τα επίπεδα. Παρήχθη ένα ακόμη ανώμαλο παράδειγμα για την κοινωνία. Διαπίστωσα η αντικανονικότητα να λαμβάνει φυσιολογικά χαρακτηριστικά σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και ανώμαλοι της ΧΑ έδειχνε να δυσανασχετούν από το μέγεθος της ανωμαλίας.

Αυτό δεν είναι πλέον κοινοβούλιο, είναι το master point της κοινοβουλευτικής ανωμαλίας, ο δείκτης της απόλυτης παρακμής της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Είδα να εξευτελίζονται απολύτως οι θεσμοί, ο διάλογος, ο λόγος, ο νόμος, η ηθική και κάθε έννοια κανονικότητας στο κοινοβουλευτικό έργο. Είδα πολιτικούς να υποδύονται ρόλους σαν οργισμένοι θεατρίνοι της κακιάς ώρας, χωρίς αίσθηση, μέτρο, αισθητική και ντροπή.

Είδα την ανωμαλία να αυθαδιάζει, να δικολαβεί, να συκοφαντεί, να λοιδορεί, να απειλεί και να καμώνεται το εθνικό συμφέρον, το δημόσιο συμφέρον και το οικονομικό συμφέρον.

Είδα τους ανώμαλους της αριστεράς να συμπεριφέρονται σαν ομαλοί έμποροι όπλων για να σκοτωθούν άμαχοι και παιδάκια, για τα οποία αύριο θα στήνουν παραστάσεις αποτροπιασμού. Και είδα τους ανώμαλους της δεξιάς να υπερασπίζονται το κανονικό εμπόριο όπλων, διαφωνώντας ως προς τον κανονικό ντίλερ και τον κανονικό μεταφορέα.

Και όλοι αυτοί, που είδα χθες το βράδυ στην μικρή οθόνη μου από την Βουλή, θεωρούν πως είναι νορμάλ!

Αυτό είναι το ζήτημα. Ούτε ως πολιτικοί, ούτε ως άνθρωποι είναι νορμάλ, αλλά δεν το ξέρουν!

Το χειρότερο είναι πως σήμερα ο Τύπος εμφανίζει την χθεσινή παράσταση στη Βουλή ως πεδίο που επικράτησε ο ένας ή ο άλλος και όχι ως όργιο ανωμαλίας. Όργιο προσβολής της κοινοβουλευτικής κανονικότητας και σκανδαλισμού κάθε νορμάλ πολίτη-τηλεθεατή.

Είπαμε, αναγνώστη μου, να κατανοήσουμε και να σεβαστούμε την "ανωμαλία". Είπαμε, στο τέλος, δεν υπάρχει καν η έννοια της ανωμαλίας στις ανθρώπινες σχέσεις και την πολιτική, δεν υπάρχουν ανώμαλοι μόνον διαφορετικοί, αλλά όχι και έτσι! Η μετατροπή του ανώμαλου σε απολύτως φυσιολογικό και δημοκρατικό δεν είναι κοσμοπολιτισμός είναι βάρβαρος ολοκληρωτισμός. Είναι μορφή βίας εναντίον της ίδιας της μορφής του ελληνικού πολιτεύματος. Αποτελεί τον πλήρη εξευτελισμό του. Και μετά από αυτό το παράδειγμα προς την κοινωνία, αναρωτιέσαι τι δεν πάει καλά στην παιδεία, στην οικονομική δραστηριότητα και γενικότερα στην συμπεριφορά των πολιτών στην Ελλάδα!

Όταν παράγεις ανωμαλία και συμπεριφέρεσαι ως πολιτικός ηγέτης ανώμαλα, τι περιμένεις να "εισπράξεις" από την κοινωνία, ομαλότητα;

Το πλέον προοδευτικό κίνημα στην σημερινή Ελλάδα θα ήταν αυτό που θα αγωνιζόταν για την αναζήτηση και ανάδειξη του νορμάλ και των νορμάλ παντού, σε όλους τους χώρους. Όχι, δεν είναι αντιδραστικό το νορμάλ, ελλειμματικό εμφανίζεται να είναι. Με την εξαφάνιση του νορμάλ και την υποχώρηση των νορμάλ, ουσιαστικά καταργείται η ηθική στην κοινωνία και παύει να έχει η ηθική σχέση με την πολιτική και τον νόμο. Αν αυτό είναι προοδευτικό, τότε παρακαλώ από σήμερα να (απο)γράφομαι στους πολύ συντηρητικούς....

2 σχόλια

  1. «Κυνηγός» επιδομάτων;;; Κουπόνια, επιδόματα, κοινωνικά μερίσματα, λαχνοί… Στην Ελλάδα της μνημονιακής φτώχειας, ανέχειας και ανεργίας, «ευδοκιμεί» ένα νέο είδος …κυνηγών! Άνθρωποι κάθε ηλικίας στήνουν «καρτέρια ελπίδας». Κάνουν αιτήσεις, στοιβάζονται σε ουρές, αναζητούν στο διαδίκτυο ένα επίδομα!

    Υποψήφιοι δικαιούχοι του «Κοινωνικού Μερίσματος», προστρέχουν σε ΚΕΠ, για να βρουν το δίκιο τους, αφού μια ηλεκτρονική εφαρμογή τους έκοψε τα λίγα ευρώ που πίστευαν ότι δικαιούνται. Κλάματα και παρακάλια, μπροστά σε υπάλληλους για να πάρουν τα 200,300 και 500 ευρώ ώστε να κάνουν Χριστούγεννα...ξευτηλες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Γαμημένα παιδιά του συστήματος....Σχεδόν 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι μπήκαν την Πέμπτη στο σύστημα, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για να δουν αν συγκαταλέγονται στους 1.000 τυχερούς που θα κερδίσουν το «αστρονομικό» ποσό των 1.000 ευρώ, της φορολοταρίας! Πρόκειται για το νέο τζόκερ που θα στήνει κάθε μήνα η κυβέρνηση Τσίπρα, πουλώντας ελπίδα, που το 2015 έταζε ότι …έρχεται!

    Στην Ελλάδα του 2017 οι υποψήφιοι «επιδοματούχοι», έχουν γίνει στρατιές. Στη χώρα το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,6% του πληθυσμού ή 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι!

    Σύμφωνα με νέα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δημοσιοποιήθηκαν πριν τέσσερις μέρες, υπό τον κίνδυνο φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 37,5% των παιδιών στην Ελλάδα. Ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Το 1/3 μιας ολόκληρης γενιάς «εκπαιδεύεται» να ζει στην ανέχεια. Με μειωμένες προσδοκίες και χωρίς όνειρα. Είναι η επόμενη «σειρά» των …«επιδοματούχων».

    Σύμφωνα με τη Eurostat, ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν αντιμετωπίζει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω προβληματικές καταστάσεις: Είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις), είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που κανένα μέλος της δεν έχει «κανονική δουλειά»).

    Δηλαδή, στον όρο ‘’σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό’’, περιλαμβάνεται ο πληθυσμός που διαβιεί σε νοικοκυριά:

    Ακόμα και τα «ψίχουλα» των επιδομάτων, ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, μπαίνουν στην Προκρούστεια Κλίνη. Οι δανειστές με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, ετοιμάζουν «ψαλίδι»....Ο ΠΡΩΤΟΣ που θα ρίξει Έναν πολιτικό μαλάκα ΝΕΚΡΌ ανεξαρτήτου κόμματος θα μείνει στην ΙΣΤΟΡΊΑ..μετά η δουλειά θα πάει αλυσίδα..μέχρι να τους αφανίσουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ, Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ;;;Ψεύδονται οι συριζανελ επιτηδευμένα, προκλητικά, ασύστολα και ανήθικα....
    Τόσο, όσο και για το ότι δήθεν καταργούνται τα μνημόνια, των οποίων όμως τους όρους έχουν υπογράψει για να ισχύουν έως το 2060 και έως το 2115... Τόσο, όσο και με το ότι αρθρογραφούν για ψεύτικα προσωρινά μέτρα αναστολής, κλπ, προκειμένου να διασπάσουν χρονικά την δυναμική του κινήματος ανατροπής της υποδούλωσής μας.


    Αφού συνεχίζουν να βάζουν φόρους και σε ότι δεν παράγει εισόδημα, σε συνάρτηση με την εξουθενωτική πολιτική μειώσεων εισοδημάτων και φόρων, σύντομα θα είμαστε όλοι άστεγοι.... Ο τελικός στόχος που υπηρετούν οι μνημονιακοί είναι κυριολεκτικά η σκλαβοποίηση της Ελλάδας και των Ελλήνων, χωρίς επιστροφή.

    Από όλους τους πληττόμενους, που είναι το 90% της κοινωνίας, χρειάζεται χειρόφρενο στις πολιτικές της άπληστης Νέας Τάξης Πραγμάτων και δυναμική συντεταγμένη πορεία προς την αξιοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση