GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα σφοδρή μάχη αύριο για τους πλειστηριασμούς

...

Του Βασίλη Σκουρή

Κρας τεστ για τη διενέργεια ή όχι των πλειστηριασμών αναμένεται να αποτελέσει η αυριανή μέρα, καθώς κυβέρνηση και αριστερή αντιπολίτευση ετοιμάζονται για σφοδρή σύγκρουση.

“Θα είμαστε ξανά την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο και θα είμαστε πολύ περισσότεροι από την περασμένη φορά” δηλώνει χαρακτηριστικά στο Real.gr ο Δημήτρης Στρατούλης, ηγετικό στέλεχος της ΛΑΕ.

“Δηλαδή θα υπερασπιστούν κάποιοι πλειστηριασμούς για τρία, τέσσερα και πέντε εκατομμύρια ευρώ;” τονίζουν χαρακτηριστικά ανώτερες κυβερνητικές πηγές, μιλώντας επίσης στο Real.gr.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μάλιστα, αρμόδια στελέχη, που έχουν δει τα πινάκια με τους πλειστηριασμούς της Τετάρτης, διαβεβαίωσαν το Μαξίμου ότι όχι απλώς δεν πρόκειται για την πρώτη κατοικία, αλλά για περιπτώσεις πολύ μεγάλης αξίας.

Οι πλειστηριασμοί θα είναι κυρίως ηλεκτρονικοί, σύμφωνα με την κατεύθυνση που έχει δώσει το Μέγαρο Μαξίμου, θα γίνουν όμως και στα ειρηνοδικεία, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει ώστε να γίνουν όλοι ηλεκτρονικοί.

Η ανακοίνωση της ΛΑΕ

Η ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη εξέδωσε το βράδυ χθες ανακοίνωση με την οποία καλεί για δυναμικό και μαζικό παρόν στα Ειρηνοδικεία και τα “πρόθυμα” -όπως τονίζει συμβολαιογραφικά γραφεία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Δίνουμε ξανά δυναμικά και μαζικά το «παρών» στα Ειρηνοδικεία και στα «πρόθυμα» συμβολαιογραφικά γραφεία και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου

Όλες και όλοι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (Κυρ. Λουκάρεως 14) την Τετάρτη 6/12, στις 3 το μεσημέρι

Δεν μας φοβίζουν οι επ’ αυτοφώρω συλλήψεις, η χρήση αστυνομικής βίας και η ρίψη χημικών

Ο ενωτικός και μαζικός αγώνας του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών συνεχίζεται και με ακόμη πιο μεγάλη ένταση και συμμετοχή

Στην αρχή έκαναν ότι «δεν έβλεπαν, δεν είδαν και δεν άκουσαν» τις κοινωνικές αντιδράσεις, όταν εδώ και 2 χρόνια το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών, κάθε Τετάρτη εκδήλωνε μαζικά και ενωτικά στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας την αντίθεση του με την υφαρπαγή των πρώτων κατοικιών και των λαϊκών περιουσιών.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που έχει τη στήριξη των παλαιομνημονιακών κομμάτων της Βουλής, δεν έβγαλε εξαρχής στο «σφυρί» τις κατοικίες λαϊκών νοικοκυριών και τα καταστήματα μικρομεσαίων, που έχουν καταστραφεί από την κρίση και τα μνημόνια.

Στη συνέχεια, επιχείρησαν να «αμαυρώσουν» ένα απόλυτα δίκαιο κοινωνικά αγώνα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα με τα «παπαγαλάκια» τους να υποστηρίζουν, τάχα, ότι λόγω του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών προστατεύονται οι μεγαλό - οφειλέτες - «καρχαρίες».

Ένα επιχείρημα που ήταν από την πρώτη στιγμή αίολο και ψευδές, αφού ουδέποτε όσοι αγωνίζονται για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών δεν απέτρεψαν πλειστηριασμό μεγάλου οφειλέτη.

Αφού είδαν ότι ούτε η αδιαφορία, αλλά ούτε και η προπαγάνδα τους μας αγγίζει, επέλεξαν -όπως ήταν αναμενόμενο- την άγρια καταστολή, τον ξυλοδαρμό και τη ρήξη χημικών (ακόμη και μέσα σε κλειστό χώρο, με κίνδυνο να έχουμε νεκρούς!) όπως όλη η ελληνική κοινωνία είδε να γίνεται την περασμένη Τετάρτη, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Ένα γεγονός το οποίο προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Λαϊκής Ενότητας, με την υποβολή μήνυσης, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, από αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ., Παν. Λαφαζάνη.

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση (κυβέρνηση, παλιομνημονιακά κόμματα και φυσικά τους δανειστές - «οικονομικούς δολοφόνους») ότι τίποτα, ούτε η προπαγάνδα, ούτε η βία, ούτε η ρίξη χημικών, θα μας σταματήσει. Ο αγώνα για την υπεράσπιση των πρώτων κατοικιών και των λαϊκών περιουσιών θα γιγαντωθεί.

Δεν θα επιτρέψουμε ούτε μια λαϊκή οικογένεια να χάσει το σπίτι της, για να ικανοποιηθούν οι τραπεζίτες και τα «κοράκια» - funds.

Όλες και όλοι, μαζί με το σύνολο των αριστερών, αντιμνημονιακών κομμάτων και των συλλογικοτήτων που απαρτίζουν το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών, θα είμαστε παρόντες και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας, καθώς και μπροστά από τα συμβολαιογραφικά γραφεία τα οποία έχουν αναλάβει να «βγάλουν στο σφυρί» τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών με ένα «κλικ» (ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί).

Δεν θα επιτρέψουμε στα «κοράκια» να υφαρπάξουν πρώτες κατοικίες και λαϊκές περιουσίες.

Όλες και όλοι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (Κυρ. Λουκάρεως 14) την Τετάρτη 6/12, στις 3 το μεσημέρι».

Συνεχίζουν την αποχή απ' τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ συνέχιση της αποχής τους από τους πλειστηριασμούς ως τις 28 Ιανουαρίου, αποφάσισαν χθες οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης στη γενική τους συνέλευση.

Στη διαδικασία πήραν μέρος συμβολαιογράφοι από εννέα νομούς, μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Στην ψηφοφορία υπερίσχυσε, έναντι άλλων τριών προτάσεων που κατατέθηκαν και υπερψηφίστηκε με μεγάλη διαφορά (εκατόν εβδομήντα πέντε ψήφους υπέρ, επί συνόλου διακοσίων είκοσι) η συνέχιση της καθολικής αποχής από πλειστηριασμούς για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μετά τη λήξη του οποίου θα αποφασιστεί εκ νέου η στάση του συλλόγου.

Έξω από το κτήριο σε όλη τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων, παρέμεναν μέλη του "Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης" , που διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς και επιδοκίμασαν την απόφαση, ενώ κάποιοι εξ αυτών χειροκρότησαν τους συμβολαιογράφους που αποχωρούσαν.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση