GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη έχει η Ελλάδα

...

Τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης είχε η Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο του 2017, μαζί με τη Δανία, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2016 ανήλθε στην Ελλάδα και τη Δανία στο 1,3% έναντι μέσου όρου 2,6 στις χώρες της Ευρωζώνης. Τον υψηλότερο ρυθμό σημείωσαν η Μάλτα (7,7%), η Λετονία (6,2%) και η Σλοβενία (4,9%).

Από τις χώρες που ήταν σε πρόγραμμα, η Κύπρος σημείωσε ανάπτυξη 3,9%, η Πορτογαλία 2,5% και η Ισπανία (που ήταν σε πρόγραμμα μόνο για τις τράπεζες) 3,1%, ενώ για την Ιρλανδία τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία αφορούν στο δεύτερο τρίμηνο και δείχνουν ανάπτυξη 5,8%.

Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2017, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε 0,3% στο τρίτο τρίμηνο, όπως και το Βέλγιο και η Εσθονία, ενώ χαμηλότερο ρυθμό (0,1%) είχε μόνο η Λιθουανία. Αντίθετα, τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σημείωσαν η Μάλτα (1,9%), η Λετονία (1,5%) και η Κύπρος (0,9%).

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση