GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν: Προδότες οι επιχειρηματίες που θέλουν να μεταφέρουν την περιουσία τους στο εξωτερικό

...

Προδότες αποκάλεσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τους επιχειρηματίες της χώρας του που επιχειρούν να μεταφέρουν περιουσιακά τους στοιχεία στο εξωτερικό και ζήτησε από την κυβέρνησή του να μπλοκάρει τις κινήσεις αυτές. 

«Βλέπω σημάδια ότι κάποιοι επιχειρηματίες προσπαθούν να μεταφέρουν στο εξωτερικό την περιουσία τους και καλώ πρώτα την κυβέρνησή μου από εδώ να μην επιτρέψει ποτέ αυτή τη μεταφορά για κανέναν από αυτούς, γιατί πρόκειται για προδότες», δήλωσε ο Ερντογάν.

Μιλώντας σε μέλη του κυβερνώντος κόμματός του AKP στην ανατολική επαρχία Μους, ο Ερντογάν δεν είπε σε ποιους αναφερόταν ούτε ανέφερε κάποιον μεμονωμένο επιχειρηματία, πρόσωπο ή χώρα προορισμού.

Οι δηλώσεις του ακολούθησαν την είδηση που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolou ότι Τούρκοι εισαγγελείς πρόκειται να προχωρήσουν στην κατάσχεση της περιουσίας του Τουρκο-Ιρανού εμπόρου χρυσού Rena Zarrab, ο οποίος συνεργάζεται με Αμερικανούς εισαγγελείς στη δίκη των στελεχών τουρκικής τράπεζας που κατηγορούνται για παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν.

Η δίκη αυτή έχει προκαλέσει επιδείνωση των ήδη τεταμένων σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, καθώς ο Zarrab ανέφερε στο δικαστήριο το πλαίσιο για την παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων, σημειώνοντας ότι ο Ερντογάν προσωπικά επέτρεψε σε δύο τουρκικές τράπεζες να ενταχθούν στο πλαίσιο αυτό, όταν ήταν πρωθυπουργός.

Η Άγκυρα χαρακτήρισε την κατάθεση ως μία προσπάθεια υπονόμευσης της Τουρκίας και της οικονομίας της και είχε αναφέρει προηγουμένως ότι αποτελεί «καθαρή μηχανορραφία» του δικτύου του Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί για την προσπάθεια πραξικοπήματος πέρυσι.

Πηγή πληροφοριών: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση