GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έχετε νεογέννητο μωρό; Δείτε γιατί αυτή η έρευνα "πετάει" τους άντρες από το συζυγικό κρεβάτι

...


Τα μωρά πρέπει να κοιμούνται στο κρεβάτι της μητέρας τους μέχρι να είναι τουλάχιστον τριών ετών, σύμφωνα με έναν παιδίατρο, ο οποίος διαπίστωσε ότι βρέφη ηλικίας δύο ημερών που τοποθετήθηκαν σε κούνιες κοιμόντουσαν λιγότερο καλά από εκείνα που ξάπλωναν δίπλα από τη μητέρα τους.
Επίσης, σύμφωνα με τον γιατρό, οι καρδιές αυτών των μωρών, υπέφεραν από περισσότερο στρες.
Το να κοιμάται ο καθένας μόνος του, καθιστά πιο δύσκολο για τη μητέρα και το παιδί να δεθούν και βλάπτουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου, οδηγώντας σε κακή συμπεριφορά καθώς μεγαλώνει το παιδί, υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Ο Δρ Νιλς Μπέργκμαν, από το Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν, λέει ότι για βέλτιστη ανάπτυξη, τα υγιή νεογέννητα πρέπει να κοιμούνται στο στήθος της μητέρας τους για τις πρώτες εβδομάδες. Μετά από αυτό, θα πρέπει να παραμείνουν στο κρεβάτι της μητέρας τους, έως ότου είναι τριών ή ακόμη και τεσσάρων χρονών.
Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες, στις γυναίκες συνίσταται να αποφεύγουν να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι με το μωρό τους, καθώς υπάρχει κίνδυνος να το καταπλακώσουν άθελά τους στον ύπνο τους, προκαλώντας τους τον θάνατο.
Σε μία πρόσφατη βρετανική μελέτη για τους ξαφνικούς θανάτους βρεφών, σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών που δεν μπορούν να εξηγηθούν, συνέβησαν όταν μητέρα και παιδί μοιράζονταν το ίδιο κρεβάτι.
Αλλά όπως λέει ο Δρ Μπέργκμαν, «Όταν τα μωρά πνίγονται και πεθαίνουν, δεν είναι επειδή η μητέρα τους είναι παρούσα. Αυτό οφείλεται σε άλλα πράγματα, όπως τοξικές αναθυμιάσεις, τσιγάρα, αλκοόλ, μεγάλα μαξιλάρια και επικίνδυνα παιχνίδια».
Δεκαέξι βρέφη μελετήθηκαν ενώ κοιμήθηκαν στο στήθος της μητέρας τους και σε μια κούνια δίπλα στο κρεβάτι της. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα μωρά που κοιμόντουσαν μόνα τους είχαν περισσότερο άγχος σύμφωνα με τους χτύπους της καρδιάς τους, ενώ έκαναν και πιο ανήσυχο ύπνο.
Από τα 16 βρέφη που κοιμήθηκαν στις κούνιες, μόνο τα 6 κοιμήθηκαν καλά.
Μελέτες σε ζώα έχουν συνδέσει το συνδυασμό άγχους και έλλειψης ύπνου με προβλήματα συμπεριφοράς κατά τα εφηβικά χρόνια. Ο Δρ Μπέργκμαν είπε ότι οι αλλαγές στον εγκέφαλο που προκαλούνται από τις ορμόνες του στρες μπορεί να δυσχεράνουν τη διαμόρφωση σχέσεων αργότερα, οδηγώντας σε διάφορα προβλήματα.
Πηγή φωτο: Alamy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση