GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκρός ο δράστης της επίθεσης σε εκκλησία Κοπτών στο Κάιρο

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν, όταν ένοπλος αποπειράθηκε να εισβάλει σε εκκλησία Κοπτών Χριστιανών στην πόλη Helwan, νότια του Καΐρου...

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν, όταν ένοπλος αποπειράθηκε να εισβάλει σε εκκλησία Κοπτών Χριστιανών στην πόλη Helwan, νότια του Καΐρου. Η επίθεση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής και ο δράστης άρχισε να πυροβολεί εναντίον των ανδρών της φρουράς του χώρου, έξω από τον ναό, τραυματίζοντας πέντε από αυτούς.
Μεταξύ των νεκρών είναι δύο αστυνομικοί, ενώ ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών. Οι αρχές εκτιμούν πως ο άνδρας σχεδίαζε να εισβάλει στον ναό και να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό.

Φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δημοσιεύτηκε από την τοπική εφημερίδα «Al-Ahram» απεικονίζει έναν άνδρα που φορά ένα ογκώδες γιλέκο με εκρηκτικά, νεκρό στον δρόμο.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει εξαπολύσει σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε χριστιανικές εκκλησίες στην Αίγυπτο εντός του 2017 και απειλή με κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον αυτής της θρησκευτικής μειονότητας.
Οι Κόπτες Χριστιανοί της Αιγύπτου αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας και είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση