GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος - Δεν είναι προς την ορθή κατεύθυνση η δήλωση Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάννης

...

Την εκτίμηση ότι η δήλωση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την Συνθήκη της Λωζάννης «σίγουρα δεν ήταν μια δήλωση προς την ορθή κατεύθυνση, λαμβάνοντας υπόψη και τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης και γενικότερα την προσέγγιση της διεθνούς κοινότητας στη Συνθήκη», εξέφρασε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε, ότι πρώτα πρέπει να αναμένονται τα αποτελέσματα της επίσκεψης, ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να εξαγάγει κάποια συμπεράσματα.

Πρόσθεσε ότι την ερχόμενη βδομάδα ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να ενημερωθεί, συγκεκριμένα και λεπτομερώς, για όλα όσα θα συζητηθούν.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε, ότι είναι κοινή η θέση Ελλάδας-Κύπρου, ότι «πρέπει να υπάρξει προεργασία Αθήνας- Άγκυρας για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων για να διαφανεί, εάν υπάρχει η αναγκαία υποδομή για σύγκληση νέας διάσκεψης για την Κύπρο, η οποία να έχει πραγματικές πιθανότητες θετικής κατάληξης».

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση