GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ: Πιθανή μία πρώτη συζήτηση για τον μεγάλο συνασπισμό πριν τα Χριστούγεννα

...

Μια πρώτη συνάντηση με τους Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς μπορεί να γίνει σε στενό κύκλο πριν από τα Χριστούγεννα, εάν το συνέδριο του SPD συμφωνήσει, έστω και εάν δεν θα πρόκειται οπωσδήποτε για διερευνητικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε τηλεδιάσκεψη του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), αναφέρει δημοσίευμα της Frankfurter Rundschau.

Από τους κόλπους του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος υπήρξαν τις τελευταίες μέρες φωνές, οι οποίες προέτρεπαν να επισπευστεί ο σχηματισμός κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

Ωστόσο, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Πέτερ Αλτμάιερ, έδειξε κατανόηση για την κατάσταση η οποία υπάρχει στο SPD σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild και τόνισε πως πρέπει να δοθεί αρκετός χρόνος στους Σοσιαλδημοκράτες.

«Η προσεκτική εξέταση προηγείται της ταχύτητας», είπε, προσθέτοντας: «Το 2013, ο μεγάλος συνασπισμός χρειάστηκε τρεις μήνες - από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο - για να συγκροτηθεί. Δεν θα πρέπει επομένως να πιεστούμε χρονικά. Το SPD βρίσκεται μπροστά σε μια δύσκολη διαδικασία λήψης αποφάσεων για το αν θα συμπράξει σε έναν μεγάλο συνασπισμό. Θα πρέπει να αναμείνουμε με ηρεμία».

Ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), δήλωσε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Die Welt ότι «υπάρχουν θέματα για τα οποία ένα κόμμα πρέπει να πει ότι δεν μπορούμε να τα προσπεράσουμε. Σε αυτά ανήκει και το θέμα της πολιτικής για το προσφυγικό. Συμφωνήσαμε στη Χριστιανική Ένωση για μια ρύθμιση η οποία δίνει μια καλή απάντηση στη μεγάλη πρόκληση του προσφυγικού, την οποία και θέλουμε να εφαρμόσουμε».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στη συντηρητική γερμανική εφημερίδα, ο κ. Κάουντερ τάχθηκε πάντως κατά της συνέχισης της μέχρι τώρα πολιτικής (του μεγάλου συνασπισμού) σε ορισμένα θέματα : «Η Χριστιανική Ένωση πρέπει να προωθήσει τον εκσυγχρονισμό της χώρας με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) σε μεγάλη κλίμακα», είπε και πρότεινε μεταξύ άλλων ένα «συμβόλαιο για την εκπαίδευση». Πέραν τούτου πρόσθεσε πως «θέλουμε να ενισχύσουμε την έρευνα και την ανάπτυξη επιχειρήσεων με φορολογικά κίνητρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση