GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα Δραγασάκη-Μητσοτάκη για την αναφορά του αντιπροέδρου «σε δικά μας παιδιά» μετά την έφοδο αντιεξουσιαστών σε ομιλία του

...

Σάλος ξέσπασε μετά την αναφορά από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη σε «δικά μας παιδιά» έπειτα από την εισβολή αντιεξουσιαστών κατά τη διάρκεια του ομιλίας του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Υμηττό.

Η τοποθέτηση Δραγασάκη προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να ανταπαντά κατηγορώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για «μονταζιέρα και κρεσέντο φθηνού λαϊκισμού».

Ας πάρουμε, όμως, από την αρχή τα γεγονότα. Το βράδυ της Τρίτης μία ομάδα 15 με 20 αντιεξουσιαστών εισέβαλε στην αίθουσα του παλαιού δημαρχείου Υμηττού και διέκοψε την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη.

Φώναξαν συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων των κρατουμένων και ανήρτησαν πανό στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα «Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων, δύναμη και αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Π. Ρούπα – Ν. Μαζιώτη μέλη του Ε.Α.». Παράλληλα, πέταξαν φυλλάδια στα οποία αναγράφονταν μηνύματα όπως «νίκη στον αγώνα των κρατουμένων».

Παρά τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων στην ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο κ. Δραγασάκης ζήτησε από τους αντιεξουσιαστές να ολοκληρώσουν την παρέμβαση τους.

Αφού αποχώρησε η ομάδα των αντιεξουσιαστών, ο κ. Δραγασάκης ευχαρίστησε όσους δεν αποχώρησαν για την υπομονή τους και ψυχραιμία τους και είπε προς τους παρευρισκόμενους: «Να σας συγχαρώ για την ψυχραιμία σας. Αν μας έλεγαν ότι "θέλουμε να έρθουμε στην εκδήλωσή σας να διατυπώσουμε τα αιτήματά μας", είμαι βέβαιος ότι εμείς θα τους δεχόμασταν να συζητήσουμε. Πολύ περισσότερο που αναφέρονται σε ένα νομοσχέδιο το οποίο ήταν και είναι αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης. Και το μόνο που ήθελα να πω σε αυτά τα παιδιά είναι ότι βεβαίως πρέπει να αναγνωρίσουν ότι τούτη εδώ η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη πολλά για τον τομέα του σωφρονιστικού συστήματος. Ο,τι θετικό βήμα γίνεται πρέπει να στηρίζεται. Ελπίζω να έμεινε κάποιο από αυτά τα παιδιά εδώ μέσα και να ακούσει. Δεν πειράζει, δικά μας παιδιά είναι και αυτά. Και εμείς τα κάναμε αυτά κάποτε. Κάποιοι».

Στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η εκδήλωση άργησε να ξεκινήσει κάπως, γιατί ομάδα πολιτών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, ανάρτησε πανό & πέταξε φυλλάδια. Η Αριστερά δεν έχει να «φοβηθεί» κάτι ή κάποιον. Έχει τις δικές τις θέσεις & μπορεί να σταθεί σε κάθε «μάχη» θέσεων».

Δείτε το tweet του κ. Δραγασάκη:

Στα λεγόμενα Δραγασάκη, όπως προαναφέραμε, αντέδρασε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σχολίασε κατ' αρχήν τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την 9η επέτειο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλο συνδυάζοντας τη με τη δήλωση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

«Επεισόδια, μολότοφ, σπασίματα μαγαζιών - για μία ακόμη φορά εικόνα χάους στο κέντρο της Αθήνας. Είναι «τα δικά τους παιδιά», όπως είπε χθες ο κ. Δραγασάκης, γι' αυτό προφανώς δεν αφήνουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της...» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

To tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ο κ. Δραγασάκης ανταπάντησε στο σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι «δεν απέφυγε τελικά τη μονταζιέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε μια ημέρα έντονου συμβολισμού, το μόνο που μέχρι στιγμής ψελλίζει είναι η ακροδεξιά ρητορική, συνεχίζοντας το κρεσέντο φθηνού λαϊκισμού στο οποίο συγκεκριμένα μιντιακά κέντρα & η Χρυσή Αυγή συντονισμένα επιδίδονται από εχθές».

Δείτε το tweet:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση