GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ήρθε και το 2018, οι Έλληνες έκαναν τις «διακοπές» τους, πήγαν σε χιονοδρομικά κέντρα, και όπου αλλού (βάσει φω...


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ήρθε και το 2018, οι Έλληνες έκαναν τις «διακοπές» τους, πήγαν σε χιονοδρομικά κέντρα, και όπου αλλού (βάσει φωτογραφιών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), ΑΛΛΑ, τώρα ΤΙ;

Βλέπετε, τον τελευταίο μήνα έγιναν πολλά, η «κυβέρνηση μοίρασε χρήματα», έδωσε ένα ψίχουλο, για να πάρει καρβέλια ολόκληρα από τους πεινασμένους.

Οι Έλληνες είδαν το τυρί, αλλά για ακόμα μια φορά, δεν είδαν τη φάκα, και για να ακριβολογήσω, έκλεισαν τα μάτια για να μη την δουν.

Για τη γενικότερη κατάσταση, θα μιλήσουμε σε προσεχή χρονογραφήματα.,

Τώρα, πάμε σε ένα θέμα που καίει….

Έγραψα ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές για το ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ, τη «ΛΙΣΤΑ ΚΤΕΟ» των ασθενών, με τις παθήσεις, και την άλλη, με τα ποσοστά κάθε πάθησης, τον … «ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ», ΔΥΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ που δημιουργήθηκαν για την ταλαιπωρία των ανάπηρων και χρόνια πασχόντων, και ΟΛΑ τα κομματόσκυλα έπεσαν να με φάνε, λες και δεν ήταν αληθή τα όσα έγραψα, λες και δεν υπήρχαν μύριες καταγγελίες ασθενών.

ΠΡΙΝ λοιπόν μπει η νέα χρονιά, έσκασε και η βόμβα που αφορά την αναπηρία, το «νέο αναθεωρημένο σφαγείο» για το οποίο, φωνάζαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, ΑΛΛΑ, κάποιοι πετούσαν χαρταετό, και τώρα, τρέχουν και δεν φτάνουν….

Διαβάστε απόσπασμα του άρθρου.


«Αναθεωρήθηκε ο Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας που θα ισχύει από 1.1.2018
Με την κοινή υπουργική απόφαση αριθμ. Φ.80000/45219/1864 (ΦΕΚ Β' 4591/27-12-2017) των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, αναθεωρήθηκε ο Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας της αρ. Φ11321/ οικ.10219/688/4-5-2012 (Β’1506) κοινής υπουργικής απόφασης, με τον οποίο καθορίζονται τα ποσοστά αναπηρίας που συνεπάγεται κάθε πάθηση ή βλάβη ή σωματική ή ψυχική ή πνευματική εξασθένηση ή η συνδυασμένη εμφάνιση τέτοιων παθήσεων ή βλαβών ή εξασθενήσεων, καθώς και οι υποτροπές αυτών. Η ισχύς της απόφασης αρχίζει την 1.1.2018.»
ΠΗΓΗ: Taxheaven

Την προ παραμονή λοιπόν της πρωτοχρονιάς, έσπευσαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να δουν ΤΙ προβλέπει ο Αναθεωρημένος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, ο οποίος τίθεται ΑΜΕΣΑ σε ισχύ!

Τι είδαν λοιπόν οι άνθρωποι;

Διαβάστε τα παρακάτω σχόλια, και θα καταλάβετε….

«Δεν μπορούσαν να μειώσουν τα προνοιακα επιδόματα, οπότε μειώνουν τους δικαιούχους αυτών μειώνοντας τα ποσοστά αναπηρίας στις περισσότερες παθήσεις.
Έξυπνο. Μπράβο στην Κυβέρνηση!»

Πως θα δώσουν 400 ευρώ σε κάθε μετανάστη ...?200 ευρώ τον μήνα σε κάθε φοροφυγά... ??( ξέρω πολλούς ... στο περιβάλλον μου ) Και... την πληρώσαμε εμείς .»

«Ξεφτιλα τελείως ο πίνακας ντροπή και αίσχος ντρέπομαι για τη χώρα που ζω.»

«Χειρότερο όμως αναμένεται και το κλίμα στις επιτροπές με αυστηρότερες αποφάσεις ιδίως στα από - έως ποσοστά. Είναι εύλογο να αναλογισθεί κανείς τους λόγους που επέβαλαν αυτό το ΦΕΚ αλλαγής ...η σφαγή των αμνών. . Τελικά όλα θυσιάζονται για να σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα και στο όνομα της επιτυχίας της πολιτικής από μια κυβέρνηση που παραπέι στον αυταρχισμό και την κομματικοποίηση - σταλινοποίηση. Αντί να αφουγκράζονται τους ανθρώπους εφευρίσκουν καιάδες...»

«Να αντιδράσουν άμεσα οι οργανώσεις ΑΜΕΑ , δεν είναι ανθρώπινο να μας υποβάλουν συνεχώς σε τεστ και εξετάσεις που μπορούν να βλάψουν ακόμα περισσότερο την υγεία μας. Ακόμα και οι ιατρικοί σύλλογοι να αντιδράσουν σε αυτό το αίσχος,. Προσωπικά εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι πρέπει να πάρω ένα φάρμακο και να τρυπιέμαι ξανά και ξανά για να περάσω ΚΕΠΑ, για κάτι το οποίο φαίνεται μέσα από τον φορέα ασφάλισης μου, το ΙΚΑ»

Να βάλω κι άλλα σχόλια; Έχει μέχρι στιγμής εκατοντάδες και αυξάνονται κάθε λεπτό. ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ λοιπόν οι ανάπηροι, ΣΦΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ για να μοιράσετε «κοινωνικά μερίσματα» και άλλα πολλά….

Για τον φίλο που ζήτησε να αντιδράσουν άμεσα οι οργανώσεις AMEA, θα του υπενθυμίσω μια δυο «λεπτομέρειες», που τις έγραψα τόσο εγώ, όσο και άλλοι στο παρελθόν….

Οι οργανώσεις ΑΜΕΑ, δρώντας σαν «κλειστές κοινότητες», παλεύουν να εξασφαλίσουν παροχές για τα μέλη τους ΜΟΝΟ, και όχι για το σύνολο…. Σκεφτείτε το καλά αυτό, και ψάξτε το ακόμα καλύτερα και θα βρείτε πολλές απαντήσεις.

Δεν τα λέω εγώ αυτά, απλά τα μετέφερα και στο παρελθόν και τώρα.

Έγινε λοιπόν Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ, μπήκαν και νέα «βοηθήματα» προκειμένου να επιτευχτεί πιο εύκολα αυτό, και ΚΛΑΨΤΕ φίλοι μου

Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση