GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Λούβρο του Αμπού Ντάμπι ο πολύτιμος πίνακας του Ντα Βίντσι

...

Ο πίνακας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 450 εκατ. δολαρίων θα εκτίθεται σε μουσείο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το νέο μουσείου του Λούβρου που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Αμπού Ντάμπι εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για τον 500 ετών πίνακα που ονομάζεται «Σωτήρας του Κόσμου» και απεικονίζει τον Ιησού Χριστό. Είναι ένας από ελάχιστους σωζόμενους πίνακες του μεγάλου «δασκάλου» της Αναγέννησης και ο μοναδικός που βρίσκεται σε χέρια ιδιώτη συλλέκτη. Ο οίκος δημοπρασιών Κρίστις τον πούλησε σε ανώνυμο αγοραστή τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τους The New York Times, ο μυστηριώδης αγοραστής είναι ένας Σαουδάραβας πρίγκιπας. Ο οίκος δημοπρασιών δεν αναφέρει τα ονόματα των αγοραστών ή των πωλητών χωρίς την άδειά τους.

Πριν από τον πίνακα του Ντα Βίντσι, ο πίνακας που είχε πωληθεί έναντι αστρονομικού ποσού, ήταν ο πίνακας με την ονομασία Interchange του Βίλεμ ντε Κούνινγκ.

Πηγή πληροφοριών: The Independent

Πηγή ΦΩΤΟ: The Independent, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση