Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

  Απολύθηκε το ζευγάρι των Τούρκων διπλωματών που είχε διαφύγει από το προξενείο Κομοτηνής

  Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απέλυσε τους διπλωμάτες Νταβούτ Οτζάκ και Ντέρια Οτζάκ, οι οποίοι είχαν φύγει στο εξωτερικό μαζί με τα παιδιά τους αλλά είχαν κληθεί να επιστρέψουν στα κεντρικά γραφεία του υπουργείου, ενώ υπηρετούσαν στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.
  Πρόκειται για το ζευγάρι που από το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσαν τότε τουρκικά μέσα ενημέρωσης διέφυγε στην Ιταλία με πλοίο της γραμμής στις 14 Νοεμβρίου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αιτία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μια εντολή μετάθεσης που πήρε ο Νταβούτ Οτζάκ από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την Άγκυρα. Πρόκειται για το δεύτερο ζευγάρι Τούρκων διπλωματών που εξαφανίζεται από τη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Ένα ακόμη εγκατέλειψε τον περασμένο Μάιο, το Γενικό Προξενείο Θεσσαλονίκης όπου υπηρετούσαν ως αναπληρωτές πρόξενοι.
  Όπως τότε ανέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Νταβούτ Οτζάκ και η Ντέρια διέφυγαν φοβούμενοι την έρευνα για την εμπλοκή τους με το Κίνημα Χιζμέτ του Φετουλάχ Γκιουλέν.
  Πηγή ρεπορτάζ: xronos.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Απολύθηκε το ζευγάρι των Τούρκων διπλωματών που είχε διαφύγει από το προξενείο Κομοτηνής Rating: 5 Reviewed By: Press- gr