GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απολύθηκε το ζευγάρι των Τούρκων διπλωματών που είχε διαφύγει από το προξενείο Κομοτηνής

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απέλυσε τους διπλωμάτες Νταβούτ Οτζάκ και Ντέρια Οτζάκ, οι οποίοι είχαν φύγει στο εξωτερικό μαζί με τα π...

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απέλυσε τους διπλωμάτες Νταβούτ Οτζάκ και Ντέρια Οτζάκ, οι οποίοι είχαν φύγει στο εξωτερικό μαζί με τα παιδιά τους αλλά είχαν κληθεί να επιστρέψουν στα κεντρικά γραφεία του υπουργείου, ενώ υπηρετούσαν στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.
Πρόκειται για το ζευγάρι που από το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσαν τότε τουρκικά μέσα ενημέρωσης διέφυγε στην Ιταλία με πλοίο της γραμμής στις 14 Νοεμβρίου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αιτία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μια εντολή μετάθεσης που πήρε ο Νταβούτ Οτζάκ από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την Άγκυρα. Πρόκειται για το δεύτερο ζευγάρι Τούρκων διπλωματών που εξαφανίζεται από τη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Ένα ακόμη εγκατέλειψε τον περασμένο Μάιο, το Γενικό Προξενείο Θεσσαλονίκης όπου υπηρετούσαν ως αναπληρωτές πρόξενοι.
Όπως τότε ανέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Νταβούτ Οτζάκ και η Ντέρια διέφυγαν φοβούμενοι την έρευνα για την εμπλοκή τους με το Κίνημα Χιζμέτ του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Πηγή ρεπορτάζ: xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση