GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοντονής για απόφαση ΣτΕ: Κοροϊδεύουν την κοινωνία όσοι δεν θέλουν έλεγχο όλων για όλα - ΒΙΝΤΕΟ

"Να δούμε ποιος θα κουραστεί. Η κυβέρνηση που θα επιμείνει στη διαφάνεια και τον έλεγχο ή όλοι εκείνοι που συντάσσονται πίσω από κ...


"Να δούμε ποιος θα κουραστεί. Η κυβέρνηση που θα επιμείνει στη διαφάνεια και τον έλεγχο ή όλοι εκείνοι που συντάσσονται πίσω από καθεστώτα αδιαφάνειας και μη ελέγχου και θα λογοδοτήσουν όλοι στον λαό".
Αυτό τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ για το "πόθεν έσχες" επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση επανέρχεται στο θέμα.
Λαμβάνοντας αφορμή από την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση διαμορφώνει μια θεματολογία με την οποία θα πάει σε εκλογές, η οποία είναι θεματολογία σύγκρουσης με τους θεσμούς, ο κ. Κοντονής, αφού διερωτήθηκε ρητορικώς αν η κυβέρνηση έχει συγκρουστεί με κάποιον από τις συνταγματικές εξουσίες, διεμήνυσε: "Η κυβέρνηση τόνισε και το λέει και απόψε, μετά τη δημοσιοποίηση της νέας απόφασης του ΣτΕ, ότι επιθυμεί διακαώς τη συνεργασία με όλους, αλλά, πάνω απ' όλα θέτει ένα ζήτημα δημοκρατίας και ισονομίας. Δηλαδή τον έλεγχο όλων για όλα".
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε σε κατηγορηματικό τόνο, ότι αν εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις, όπως διαλαμβάνονται στην προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ και σε αυτή που εκδόθηκε απόψε, τότε νόμος που υποχρεώνει αληθή δήλωση πόθεν έσχες δεν υπάρχει. "Ας το καταλάβουν όλοι. Και όποιοι λένε το αντίθετο, να γνωρίζουν ότι κοροϊδεύουν την κοινωνία" είπε και εξήγησε: "Διότι αν υποχρεούται κάποιος προς δήλωση και ο νόμος, ή οι δικαστικές αποφάσεις, του λένε ότι "έχεις υποχρέωση να δηλώσεις τις καταθέσεις σου στα τραπεζικά ιδρύματα, αλλά δεν έχεις υποχρέωση να δηλώσεις τα μετρητά στην θυρίδα που έχεις στην τράπεζα, τότε καταδολιεύεται ο νόμος, ακυρώνεται ο νόμος και ακυρώνεται κάτι πολύ περισσότερο: η λαϊκή επιταγή για διαφάνεια και έλεγχο".
"Αυτό είναι το σημαντικό και αυτό ας κρατήσουν όλοι" είπε ο κ. Κοντονής και κατέληξε με την δήλωση: "Η κυβέρνηση σήμερα επανέρχεται και λέει: Να δούμε ποιος θα κουραστεί. Η κυβέρνηση που θα επιμείνει στη διαφάνεια και τον έλεγχο, ή όλοι εκείνοι που συντάσσονται πίσω από καθεστώτα αδιαφάνειας και μη ελέγχου και θα λογοδοτήσουν όλοι στον λαό".
Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση