GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προκόπης Παυλόπουλος: Σημαντική η συνεισφορά της Εκκλησίας στην κοινωνία

...

Τη συνεισφορά της Εκκλησίας, αλλά και την υπενθύμιση του άρθρου 2 παράγραφος 1 του Συντάγματος, που ορίζει ότι η Πολιτεία και το κοινωνικό σύνολο πρέπει να βρίσκονται κοντά στον πάσχοντα άνθρωπο, ιδίως όταν φθάνει στο τέλος της ζωής του, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας τον Ξενώνα της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, στα Σπάτα Αττικής.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στους συμβολισμούς της όλης προσπάθειας, σημειώνοντας τον ρόλο της Εκκλησίας σ' αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας και τον λαό μας.

«Έχω πει ότι αν δεν έχει εκραγεί η κοινωνία μας, μέσα σ' αυτή την κρίση, το οφείλει εν πολλοίς στην ύπαρξη και την λειτουργία της οικογένειας ως θεσμού, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας της Εκκλησίας απέναντι στην κοινωνία.

Όμως αυτό το έργο δεν αφορά τον ρόλο της Εκκλησίας μόνο σε περίοδο κρίσης. Γιατί αυτό εδώ το έργο και όταν θα έχει περάσει η κρίση, θα εξακολουθεί να εκπέμπει αυτό που πρέπει να εκπέμψει. Γιατί δεν συναρτάται με την κρίση. Συναρτάται με τον άνθρωπο και την υπεράσπιση του ανθρώπου. Και ταιριάζει στην Εκκλησία μας αυτή η προσφορά. Γιατί θυμίζω εκ νέου, ότι ο ανθρωπισμός και η δίδυμη αδελφή του, η αλληλεγγύη, βασικές αρχές στον αξιακό κώδικα του ευρωπαϊκού και του δυτικού μας πολιτισμού, προέρχονται από την συνεισφορά της χριστιανικής διδασκαλίας» τόνισε ο Πρόεδρος.

Παράλληλα υπενθύμισε, ότι η δράση απέναντι στους ανθρώπους, στον συνάνθρωπο, συνδέεται με την βασική αρχή του Συντάγματος, με την βασική ρήτρα του ελληνικού Συντάγματος, σημειώνοντας:

«Το Σύνταγμά μας, που σε αυτό πρωτοπορεί σχεδόν παγκοσμίως, ξεκινάει στο άρθρο 2 παρ.1, πριν από τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με την διακήρυξη μιας βασικής ρήτρας που διαπνέει όλο το Σύνταγμα κατά την ερμηνεία του και την εφαρμογή του. Το Σύνταγμά μας λοιπόν, στο άρθρο 2 παρ.1 θεσπίζει ως βασική του ρήτρα, την ρήτρα της υπεράσπισης της αξίας του ανθρώπου» υπενθύμισε ο Πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση