GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φρίκη: «Αν θέλετε να φύγετε από τη Χίο, αυτοκτονήστε…»

...

Σοκ προκαλεί η δράση ενός 19χρονου Σύρου πρόσφυγα στη Χίο, ο οποίος παρότρυνε ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη ΒΙ.ΑΛ. να κρεμαστούν, με στόχο να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης και να μεταφερθούν σε κέντρα παραμονής στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ο 19χρονος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.

Η δράση του 19χρονου Σύρου άρχισε να γίνεται γνωστή μετά την πρόσφατη απόπειρα αυτοκτονίας ενός 9χρονου προσφυγόπουλου στη ΒΙ.ΑΛ, το οποίο επιχείρησε να κρεμαστεί από το μανίκι της μπλούζας του. Ένας γιατρός που υπηρετεί στη ΒΙ.ΑΛ εξέφρασε την άποψη πως ο 19χρονος κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Οι έρευνες της Αστυνομίας έφεραν σύντομα αποτέλεσμα, καθώς λίγες ημέρες αργότερα τα ανήλικα προσφυγόπουλα είπαν στους Αστυνομικούς ότι ο 19χρονος τους παρότρυνε να αυτοκτονήσουν προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης και να φύγουν από την «κόλαση» της ΒΙ.ΑΛ.

Ο 19χρονος επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, όμως η εξέταση από τους γιατρούς έδειξε το αντίθετο. Ο δράστης αντιμετωπίζει πλέον την σοβαρή κατηγορία της συμμετοχής σε αυτοκτονία σύμφωνα με το άρθρο 301 του Ποινικού Κώδικα κινδυνεύει πλέον με φυλάκιση μέχρι και 5 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση