GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το προφίλ της Ντιναμό Κιέβου

...

Η ΑΕΚ θα συναντήσει την Ντιναμό Κιέβου στους «32» του Europa League για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή Ιστορία της, ωστόσο η παράδοση των Ουκρανών στις αναμετρήσεις τους με ελληνικούς συλλόγους... τρομάζει!

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 15 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα, στις 22, στο «NSK Olimpiyskyi».

Η δευτεραθλήτρια Ουκρανίας (πίσω από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ) των Μποκανί, Χατσερίντι, Βίντα κι άλλων τερμάτισε πρώτη στη φάση των ομίλων του Europa League με 2 νίκες εντός (3-1 την Σκερντεμπέου, 4-1 την Παρτιζάν), άλλες τόσες εκτός (1-0 την Γιουνγκ Μπόις, 3-2 την Παρτιζάν), 1 ισοπαλία (2-2 με την Γιουνγκ Μπόις εντός) και 1 ήττα (3-2 με την Σκεντερμπέου στην Αλβανία).

Αναλυτικά οι αγώνες της Ντιναμό Κιέβου με ομάδες από την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις:

1975-76, Κύπελλο Κυπελλούχων: Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου 2-2 & 0-1

1976-77, Κύπελλο Κυπελλούχων: Ντιναμό Κιέβου - ΠΑΟΚ 4-0 & 2-0

1995-96, Όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ: Ντιναμό Κιέβου - Παναθηναϊκός 1-0 (οι Ουκρανοί αποβλήθηκαν από τη διοργάνωση και αντικαταστάθηκαν από την Άαλμποργκ)

1997-98, Όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ: Παναθηναϊκός - Ντιναμό Κιέβου 2-1 & 1-2 (προκρίθηκε ως πρώτη η ομάδα του Βαλέρι Λομπανόφσκι).

Το κλαμπ που μετρά 90 χρόνια ζωής έχει έδρα το «Ολιμπίσκι» (70.000 θεατών), χρώματά της είναι το άσπρο και το μπλε, ενώ έχει κατακτήσει δύο φορές το Κυπελλούχων (1975, 1986). Μετρά 13 πρωταθλήματα και 9 Κύπελλα ως μέλος της Σοβιετικής Ένωσης και 15 πρωταθλήματα και 11 Κύπελλα στην Ουκρανία.

Είναι στο -3 από την πρωτοπόρο Σαχτάρ έχοντας έναν αγώνα λιγότερο, ενώ το ουκρανικό πρωτάθλημα τώρα έχει διακοπή λόγω χειμώνα και θα αρχίσει ξανά στις 17 Φεβρουαρίου. Πρόεδρος της Ντιναμό είναι ο πανίσχυρος Ιγκόρ Σούρκις ενώ προπονητής ο Λευκορώσος Ιγκόρ Χάτσκεβιτς.

Στη φάση των ομίλων η Ντιναμό ήταν πρώτη στον δεύτερο όμιλο έχοντας τέσσερις νίκες (3-1 εντός τη Σκεντερμπέου, 2-3 την Παρτιζάν εκτός και 4-1 εντός, 0-1 τη Γιανγκ Μπόις) μία ισοπαλία (2-2 με τη Γιανγκ Μπόις στην Ουκρανία) και μία ήττα (από την αλβανική Σκεντερμπέου με 3-2). Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League είχε αποκλειστεί από τη Γιανγκ Μπόις (νίκη 3-1 εντός, ήττα 2-0 εκτός), ενώ στα play offs του Europa League είχε πετάξει εκτός της Μαρίτιμο (3-1 και 0-0).

Στο ρόστερ της διαθέτει αρκετά γνωστά ονόματα, όπως τον Κονγκολέζο φορ Ντιεμερσί Εμποκανί (που είχε «κοπεί» στα ιατρικά από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι), τον Κροάτη διεθνή στόπερ Ντομαγκόι Βίντα, τον με ελληνικές ρίζες Γεβγέν Χατσερίντι και τον Βραζιλιάνο φορ Ζούνιορ Μοράις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση