GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστηρότερους ελέγχους για τους Έλληνες ταξιδιώτες ζητούν οι ΗΠΑ

...


Μέσα σε λίγα λεπτά εκτυλίχθηκε η ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία στο διαμέρισμα των Αγίων Αναργύρων, όπου ο 45χρονος Χρήστος Ζαπαντιώτης, αστυνομικός στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, δεν δίστασε να σκοτώσει με μία σφαίρα στο κεφάλι ακόμα και το 3,5 ετών κοριτσάκι του και να βάλει τέλος στη ζωή του , αφού σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο τη γυναίκα και την πεθερά του.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος πίεζε την πεθερά του να φύγει από το διαμέρισμά της (κάτω από το δικό του) για να μεταφέρει εκεί το ιατρείο της η ρευματολόγος σύζυγός του (που εργαζόταν και σε γνωστό ιατρικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων). Οι τσακωμοί για το θέμα αυτό ήταν συνεχείς και, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η γυναίκα του αστυνομικού τον είχε προειδοποιήσει ότι αν συνέχιζε να πιέζει τη μητέρα της, θα ζητούσε διαζύγιο.

Χθες, οι πρώτοι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι, προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν ο 45χρονος είχε αφήσει σημείωμα. Τέτοιο εύρημα δεν υπήρξε και έτσι οι έρευνες στράφηκαν στις «κινήσεις» του δολοφόνου και αυτόχειρα. Ήταν ξεκάθαρο ότι όλα ξεκίνησαν στο σαλόνι του σπιτιού και τελείωσαν στο υπνοδωμάτιο.

Ουάσιγκτον, του Θανάση Κ.Τσίτσα

Μεγαλώνει η πίεση προς την Ελλάδα στα πλαίσια μιας πιο σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής καθώς η κυβέρνηση Τραμπ θέτει νέους αυστηρότερους όρους θεώρησης εισόδου για τις 38 χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (Visa Waiver Program).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), η Ελλάδα είναι μεταξύ των 38 χωρών που θα πρέπει στο εξής -για να μην θέσει σε κίνδυνο την συμμετοχή της στο πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα- να χρησιμοποιεί τις εκτιμήσεις και τις πληροφορίες από τις αμερικανικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες με στόχο ένα ακόμη μεγαλύτερο “σκανάρισμα” όλων των ταξιδιωτών που περνούν τα σύνορά της. Ακόμη, η αμερικανική κυβέρνηση θα αρχίσει να αξιολογεί το πόσο αποτελεσματικές είναι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στο θέμα της προστασίας των αεροπορικών της μεταφορών.

Οι ΗΠΑ θα ζητήσουν επίσης από Ελλάδα, Ουγγαρία, Πορτογαλία και Σαν Μαρίνο -τις τέσσερις χώρες των οποίων οι πολίτες έμειναν στις ΗΠΑ περισσότερο από το επιτρεπόμενο σε ποσοστό 2% ή μεγαλύτερο το 2016- να προχωρήσουν σε εκστρατείες ενημέρωσης δημόσια για την εκπαίδευση των πολιτών τους για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και τις συνέπειες της παραβίασης των όρων.

Για επισκέπτες προερχόμενους από την Ελλάδα, αναμένονταν 77.562 αναχωρήσεις. Εξ αυτών, εκτιμάται ότι έμειναν στις ΗΠΑ, περισσότερο του προβλεπόμενου 1.280 και ακόμη 421 εκτός συνόρων ΗΠΑ -το πιθανότερο ταξιδεύοντας προς κάποια άλλη χώρα όπως Καναδά, Μεξικό- παραβιάζοντας ωστόσο και αυτοί την βίζα που είχαν με τις ΗΠΑ. Το ποσοστό συνολικά για εντός και εκτός ΗΠΑ ήταν 2,19% και για εντός ΗΠΑ 1,65%.

Η Ελλάδα ήταν στην 3η θέση στην εν λόγω κατηγορία -συνολικά- μετά την Ουγγαρία (2,75%) και την Πορτογαλία (2,42%) πράγμα που μπορεί να αυξήσει την πίεση της Ουάσιγκτον προς την Ελλάδα την ώρα μάλιστα που το θέμα της αντικατάστασης των ελληνικών ταυτοτήτων έχει "κολλήσει" παρά τα συνεχή αιτήματα από ΗΠΑ και Ε.Ε.

Οι 38 χώρες όπου μετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να χρησιμοποιούν πλέον πληροφορίες αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ για να ελέγχουν τους ταξιδιώτες που περνούν τα σύνορά τους, ως μέρος των υπαρχουσών συμφωνιών για ανταλλαγή πληροφοριών είναι: Ανδόρα, Αυστρία, Αυστραλία, Βέλγιο, Μπρουνέι, Χιλή, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λετονία, Λιθουανία, Λίχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Άγιος Μαρίνος, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Νότιος Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊβάν και Μεγάλη Βρετανία.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση