GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τηλεφωνική επικοινωνία του Ερντογάν με τον Πάπα Φραγκίσκο – Η Ιερουσαλήμ στο επίκεντρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, είχε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο...

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, είχε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επίκεντρο της συνομιλίας τους ήταν οι εξελίξεις στην Ιερουσαλήμ και η σημασία της διατήρησης της πόλης στην κατάσταση που ήταν, πριν την αναγνωρίσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας, και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι η προστασία του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Τόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο Πάπας Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για την Ιερουσαλήμ, το οποίο με 128 ψήφους έναντι εννέα, καλεί τις ΗΠΑ να αποσύρουν την απόφασή τους για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Πάπας Φραγκίσκος συμφώνησαν επίσης να πραγματοποιήσουν συνάντηση στο εγγύς μέλλον προκειμένου να συζητήσουν τόσο το θέμα της Ιερουσαλήμ, όσο και τις διμερείς σχέσεις, αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση