GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η σκοτεινή πλευρά της πανσελήνου - Σοκάρουν τα στοιχεία έρευνας

...


Η πανσέληνος σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο να συμβεί ένα δυστύχημα μοιραίο για τον οδηγό μοτοσικλέτας, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ντόναλντ Ρεντελμέγιερ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο, ανέλυσαν χιλιάδες περιπτώσεις θανατηφόρων τροχαίων σε διάφορες χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά, Αυστραλία).
Η μελέτη συνέκρινε τον αριθμό των δυστυχημάτων τα βράδια με πανσέληνο, με τον αντίστοιχο αριθμό μια εβδομάδα πριν και μία μετά την πανσέληνο για μία περίοδο 50 ετών. Συνολικά μελετήθηκαν σχεδόν 500 πανσέληνοι, στη διάρκεια των οποίων υπήρξαν περίπου 4.500 θάνατοι οδηγών μηχανών.
Διαπιστώθηκε ότι κατά μέσο όρο τις νύχτες με πανσέληνο συνέβησαν 9,1 θανατηφόρα δυστυχήματα σε μοτοσικλετιστές (οι περισσότεροι δεν φορούσαν κράνος και πέθαναν από χτύπημα στο κεφάλι), έναντι 8,6 τις άλλες νύχτες. Δηλαδή, ο κίνδυνος θανάτου ήταν αυξημένος κατά περίπου 5%, άσχετα από την ηλικία του οδηγού, τον κυβισμό της μοτοσικλέτας ή το αν φορούσε κράνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση