GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νιγηρία: Τέσσερις νεκροί σε ενέδρα της Μπόκο Χαράμ εναντίον αυτοκινητοπομπής του ΟΗΕ

...


Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αυτοκινητοπομπή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (ΠΕΠ) του ΟΗΕ έπεσε σε ενέδρα της Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Ο πολυετής πόλεμος που έχουν προκαλέσει οι ισλαμιστές τρομοκράτες έχει προκαλέσει μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ 8,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσουν.

«Το ΠΕΠ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι μια αυτοκινητοπομπή συνοδευόμενη από άνδρες του νιγηριανού στρατού, συμπεριλαμβανομένων φορτηγών που είχε νοικιάσει το ΠΕΠ, έγινε στόχος επίθεσης από ένοπλους 35 χλμ. νοτιοδυτικά της Νγκάλα, στην Πολιτεία Μπόρνο, το Σάββατο», ανέφερε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Πέρυσι τα Ηνωμένα Έθνη είχαν αναστείλει τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη βορειοανατολική Πολιτεία Μπόρνο, το επίκεντρο της σύρραξης, έπειτα από μια επίθεση εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής κατά την οποία δύο εργαζόμενοί τους τραυματίστηκαν.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση της Νιγηρίας ενέκρινε την εκταμίευση 1 δισ. δολαρίων για την καταπολέμηση της δράσης της Μπόκο Χαράμ, παρά το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια η κυβερνητική θέση είναι πως η τζιχαντιστική οργάνωση έχει πρακτικά ηττηθεί. Το σχέδιο των αρχών φαίνεται πως είναι πλέον να οχυρωθούν οι πόλεις, γεγονός που ουσιαστικά θα σημάνει την εγκατάλειψη των αγροτικών περιοχών στα χέρια των ανταρτών.

Πριν από λίγες ημέρες ο επιχειρησιακός διοικητής των δυνάμεων που διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον της Μπόκο Χαράμ αντικαταστάθηκε. Πηγές προσκείμενες στις ένοπλες δυνάμεις είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η εξέλιξη ακολούθησε μια σειρά «ντροπιαστικών» επιθέσεων των τζιχαντιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση