GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ! Ο Κολλάτος θα προβάλει στο σπίτι του την ταινία για τη Θράκη...

Στο νεοκλασικό του Δημήτρη Κολλάτου στο Κολωνάκι, στην οδό Λουκιανού 8 θα προβληθεί αύριο Παρασκευή, η ταινία “Αλέξανδρος και Αϊσέ” που ...


Στο νεοκλασικό του Δημήτρη Κολλάτου στο Κολωνάκι, στην οδό Λουκιανού 8 θα προβληθεί αύριο Παρασκευή, η ταινία “Αλέξανδρος και Αϊσέ” που έχει γυρίσει ο σκηνοθέτης στην Θράκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ταινία δεν παίζεται στην τηλεόραση και εδώ και χρόνια υπάρχει μια άτυπη απαγόρευση να προβληθεί. Ωστόσο, με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα και μάλιστα, στην Θράκη την ημέρα προβολής της ταινίας, ο Δημήτρης Κολλάτος, αποφάσισε μέσω της τέχνης του, να τονίσει την αντίθεσή του στην παρουσία του Τούρκου Προέδρου επί ελληνικού εδάφους.
Ο Δημήτρης Κολλάτος μέσω της ταινίας "Αλέξανδρος και Αϊσέ", καλεί τους φίλους του και όχι μόνο, να ζήσουν μαζί του τη Θράκη που κινηματογράφησε. Τους ήρωες της ταινίας ερμηνεύουν σπουδαίοι ηθοποιοί: ο Λυκούργος Καλέργης τον δεσπότη Κομοτηνής, ο Αντρέας Μπάρκουλης τον Τούρκο πρόξενο, ο Σπύρος Φωκάς τον προύχοντα πατέρα της Αϊσέ που ονειρεύεται να αναστηθεί η δημοκρατία της Θράκης. Ο Κώστας Χατζηχρήστος φύλακας σε ένα θρακιώτικο χριστιανικό σχολείο που δεν έχει πια μαθητές, ο Αλέξανδρος Κολλάτος στον ρόλο του ερωτευμένου Αλέξανδρου, πιστεύει ότι μπορεί να ζήσει με την Αϊσέ πέρα και πάνω από το φανατισμένο Ισλάμ και τον θυμό του δεσπότη. Δύο όμορφες κοπέλες η Βάντα Ράπτη στον ρόλο της Αϊσέ και η Αγγελική Αντωνοπούλου στο ρόλο της Άννας της Πόντιας.

Πόσο μετράει μια μουσουλμάνα γυναίκα για την μουσουλμανική μειονότητα…. Ποια είναι η θέση της όμορφης πόντιας που ζει στις παράγκες στις Σάπες.
Στην ταινία επίσης παίζουν οι Γεώργιος Μούτσιος, Τασσώ Καββαδία, Γιώργος Παπαζήσης, Κώστας Τσάκωνας, ενώ συμμετέχουν οι Γιάννης Ζουγανέλης, Μιχάλης Γιαννάτος, Καίτη Κριτσωτάκη και η Δέσποινα Τομαζάνη.
Τραγουδούν η Ελένη Βιτάλη και η Λία Βίσση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση