GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φέτος ο Χριστός σταμάτησε στην Κοιλάδα των Χριστιανών! Δεν θα γεννηθεί στην Ελλάδα...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Κάθεται ο Αγάς της λυκόβρυσης στο...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Κάθεται ο Αγάς της λυκόβρυσης στο...
μπαλκόνι του
απάνω από την πλατεία του χωριού,
καπνίζει το τσιμπούκι του και πίνει ρακή...
...απάνω σε βελουδένιο μαξιλάρι, ένα
όμορφο στρουμπουλό τουρκόπουλο,*
του ανάβει κάθε τόσο το τσιμπούκι και
του γεμίζει ακατάπαυτα την κούπα του ρακή»
Νίκος Καζαντζάκης, «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται»
* Όπου "όμορφο στρουμπουλό τουρκόπουλο", δηλαδή γιουσουφάκι,
μπορούμε να φανταστούμε την ιεραρχία της εκκλησίας
και τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων επτά χρόνων.
** γιουσουφάκι: Νεαρό αγόρι (συνήθως σε προεφηβική ή
πρώιμη εφηβική ηλικία) στην υπηρεσία οθωμανού αξιωματούχου,
 το οποίο, εκτός από εργασία, προσέφερε και
σεξουαλικές απολαύσεις στο αφεντικό του...] 

Η ιεραρχία της ορθοδοξίας φέτος άσκοπα αναμένει τη γέννηση του Θεανθρώπου στην πατρίδα μας. Θα είναι Χριστούγεννα εικονικά κι υποκρισίας. Ο Ιερώνυμος, ο Βαρθολομαίος σε πλήρη συντονισμό και ταύτιση με το μνημονιακό πολιτικό σύστημα ξανασταύρωσαν το Χριστό πριν γεννηθεί. Συνειδητά κι εκτελεστικά όργανα του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Φέτος ο Χριστός σταμάτησε στην Κοιλάδα των Χριστιανών ("Valley of Christians") και δεν θα έχουμε πραγματικά Χριστούγεννα στην Ελλάδα.
Μια περιοχή της Συρίας που στην απογραφή του 2014 είχε 250.000 κατοίκους, εκ των οποίων 210.000 Χριστιανοί -στην πλειοψηφία τους Ελληνορθόδοξοι. Τώρα φιλοξενούν και  8.000 οικογένειες προσφύγων από τις περιοχές που κατείχαν οι "εκδημοκρατιστές", οι τρομοκράτες του "ελεύθερου συριακού στρατού", της Αλ Κάιντα και οι Κούρδοι σύμμαχοί τους.
600 μικρά παιδιά έχει εκεί στην Κοιλάδα των Χριστιανών, η Χαμιντιέ κι όλοι τους μιλούν Ελληνική Γλώσσα (δες σχετικό βίντεο, παρακάτω). Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί... προστατευμένοι από το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ" και όλα τα παιδάκια είχαν το δώρο τους τα Χριστούγεννα!
Χαμιντιέ... περίπου 8000 κάτοικοι μιλούν με Κρητική προφορά, διατηρούν τα ήθη και έθιμα της πατρίδας τους, της Κρήτης. Είναι οι Καλησπεράδες, οικογένειες από αυτές που εγκατέλειψαν την Κρήτη κι η φυγή τους έγινε με την βία επειδή πολεμούσαν τους Τούρκους κι έτσι τους δέχτηκε φιλόξενα η Συρία και ο Λίβανος.

Ελληνόπουλα, περισσότερο Έλληνες από εμάς που ζούμε στην αποικία Ελλάδα!
Ξεχασμένα Ελληνόπουλα από τη Μητέρα Ελλάδα, τις κυβερνήσεις... Ακόμη, παρά τα επίσημα πιστοποιητικά γέννησης προγόνων παππούδων και γιαγιάδων από Κρήτη και Μάνη, δεν ικανοποιούν το επίσημο ελληνικό κράτος, όταν δίνεται αφειδώς ελληνική υπηκοότητα σε "αντικαθεστωτικούς" από τη Συρία... η Ελλάδα απαρνιέται τα παιδιά της!
Ζουν προστατευμένοι από τον "δικτάτορα Άσαντ" και δυστυχώς έφυγε νωρίς ο Ανδρέας Παπανδρέου που είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα επανένταξης τους στον εθνικό μας ιστό, μαζί με με τον φίλο και σύντροφό του, τον Χαφέζ Αλ Άσαντ (Ο αιώνιος Ηγέτης!)
Πως μπόρεσαν και ξέχασαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων επτά (7) χρόνων κι επέβαλαν δολοφονικό εμπάργκο, διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου; "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!


Σ' ολόκληρη τη Συρία γιορτάστηκαν με μεγαλοπρέπεια τα Χριστούγεννα. Είναι η μοναδική Μουσουλμανική χώρα του πλανήτη όπου τα Χριστούγεννα αποτελούν Εθνική Γιορτή από σεβασμό στη Συνταγματική ανεξιθρησκεία και την πίστη των περισσοτέρων από 2.000.000 Ελληνορθόδοξων της χώρας.
Αυτά τα Χριστούγεννα, μετά την ήττα της "αραβικής άνοιξης made in USA", γιορτάστηκαν σε άλλο πνεύμα σ' ολόκληρη την Κοιλάδα των Χριστιανών με τους δεκάδες Δήμους και χωριά της, μιας κι φονιάδες μισθοφόροι που ήθελαν να "εκδημοκρατίσουν" τη Συρία ηττήθηκαν.
Ήθη και έθιμα του ελληνισμού παραμένουν αναλλοίωτα και διασώζονται στη Συρία. Οι πανηγυρικοί οι εορτασμοί στην "Κοιλάδα των Χριστιανών" για την Αγία Βαρβάρα, είναι ένα ακόμη συγκλονιστικό γεγονός:

Η Αγία Βαρβάρα θεωρούνταν προστάτιδα των παιδιών από τις κακές παιδικές ασθένειες και ιδιαίτερα της ευλογιάς, που προκαλούσε πολλούς θανάτους στον παιδικό πληθυσμό και γι' αυτό στη Συρία τη γιορτάζουν φορώντας ακόμη και πολύχρωμες μάσκες, μαζί με το άναμμα των φωτιών...
Τα «Τσίρι Βάρβαρα» στη Συρία. Έτσι όπως αποκαλείται το άναμμα των φωτιών στις 3 Δεκέμβρη στο Αμύνταιο, περνούν από γενιά σε γενιά κρατώντας απαράλλαχτα και μοναδικά τα στοιχεία εκείνης της νύχτας που αποτελεί μεγάλη εθιμοτυπική γιορτή.
Η λατρεία της Αγίας Βαρβάρας από τον 4ο αιώνα, είναι εθιμική μπορεί να πει κάποιος, με παγανιστικά στοιχεία και για πολλούς λαογράφους συνδέεται με την λατρεία της αρχαίας κουροτρόφου Θεάς Εκάτης.
Στην Ελλάδα, εκεί κάπου στις αρχές του Δεκέμβρη, όταν το κρύο στο Αμύνταιο γίνεται τσουχτερό αναβιώνει ένα από τα πιο παλιά έθιμα της περιοχής. Την παραμονή της Αγίας Βαρβάρας ο θρύλος θέλει τους κατοίκους της περιοχής να εορτάζουν την μνήμη της ανάβοντας μεγάλες φωτιές σε κάθε γειτονιά, ψήνοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας γύρω από τις φωτιές όλη την νύχτα.
ολόιδιο το έθιμο στην Κοιλάδα των Χριστιανών στη Συρία κι ακόμη στη Ταρτούς. Την Αντάραδος ή Ατάρανδος, την Αντιόχεια της Πιερίας , όπως την ονόμασε ο Αντίοχος Α', με τις 120.000 κατοίκους.  Την πόλη της Συρίας που είναι το δεύτερο σημαντικό λιμάνι στη Μεσόγειο, μετά από αυτό της Λαοδικείας (Λατάκεια)!

Ο Μουσουλμάνος πρόεδρος σέβεται και τιμάει τη Χριστιανοσύνη της πατρίδας του...
...κι αυτό είναι το εικονοστάσι των Ελληνορθόδοξων της Συρίας, που "προκαλεί" τις ελληνόφωνες κυβερνήσεις, τον Βαρθολομαίο κι Ιερώνυμο και τους ιμπεριαλιστές

"Οι Χριστιανοί δεν είναι προσκεκλημένοι ούτε αποδημητικά πουλιά. Είναι από την προέλευση του Έθνους και χωρίς αυτούς, δεν υπάρχει Συρία"!
Πρόεδρος Bashar Al-Assad, 17 Σεπτέμβρη 2017

 
  Ο "δικτάτορας Άσαντ", σύμφωνα με τις πολιτικές μας ηγεσίες, μαζί με τον Μεγάλο Μουφτή της Συρίας Ahmad Badreddin Hassoun, ανάβουν τα Χριστούγεννα ένα κερί στη φάτνη γέννησης του Θείου βρέφους, για την ενότητα της Συρίας...
...κάποιοι οφείλουν, έχουν καθήκον να θυμίζουν εκείνη την άγνωστη ιστοριογραφία που θέλει να θάψει βαθιά η νέα τάξη. Να θυμίζουν εκείνα τα ιστορικά γεγονότα που έχουν μετατραπεί σε εφιάλτες για τους προσκυνημένος.
"Οι αναμνήσεις μας είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς"
Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)

Κύριοι Βαρθολομαίε, Ιερώνυμε... φέτος ο Χριστός σταμάτησε στην Κοιλάδα των Χριστιανών

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση