Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

  Εκτός πρωτοκόλλου συνέχισαν τη συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάννης Παυλόπουλος - Ερντογάν

  «Διατυπώσατε κάποιες πραγματικότητες και αλήθειες ξεκάθαρα. Θα κάνω το ίδιο και εγώ. Υπάρχουν εκκρεμότητες στο θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης. Θέματα δεν κατανοούνται σωστά» τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος απαντώντας στον Προκόπη Παυλόπουλο μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο αμέσως μετά τα όσα είπε ο Έλληνας Πρόεδρος ότι η χώρα δεν συζητάει τη συνθήκη της Λωζάνης, για να ακολουθήσει, ανταπάντηση του Έλληνα Προέδρου: 

  "Σας θυμίζω ότι δεν είμαι εκτελεστικός Πρόεδρος όπως εσείς και τα ζητήματα όλα αυτά θα τα συζητήσετε με την κυβέρνηση. Μία μόνο παρατήρηση γιατί θέλω να είναι ανοιχτός και ειλικρινής μαζί σας, χρησιμοποιώντας την παλιότερη ιδιότητα μου... Ήθελα να σας πω, επειδή μιλάτε για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης... Οι Συνθήκες, δε χρειάζονται αναθεώρηση, ούτε επικαιροποίηση. Η ερμηνεία του Δικαίου είναι αυτή που επιτρέπει την προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται και όροι που οδηγούν σε παρεξηγήσεις", ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος. 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Εκτός πρωτοκόλλου συνέχισαν τη συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάννης Παυλόπουλος - Ερντογάν Rating: 5 Reviewed By: Press- gr