GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποινή φυλάκισης ενός έτους σε Κινέζο που ποδοπάτησε πορτρέτο του Τζένγκις Χαν

Σε ένα χρόνο φυλάκιση καταδικάστηκε ένας άνδρας στη Κίνα επειδή κατέστρεψε πορτρέτο του Τζένγκις Χαν, του ιδρυτή της Αυτοκρατορίας των ...


Σε ένα χρόνο φυλάκιση καταδικάστηκε ένας άνδρας στη Κίνα επειδή κατέστρεψε πορτρέτο του Τζένγκις Χαν, του ιδρυτή της Αυτοκρατορίας των Μογγόλων.
Ήταν τον Μάιο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν ο άνδρας που ονομάζεται Λούο μετέδωσε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, όπου εμφανιζόταν ο ίδιος να ποδοπατά ένα πορτρέτο του αυτοκράτορα.
Ο Λούο κρίθηκε ένοχος για "υποκίνηση εθνοτικού μίσους και εθνοτικών διακρίσεων" καθώς ο Τζένγκις Χαν εξακολουθεί να λατρεύεται από πολλούς Μογγόλους. Κατά τη δίκη του ο Λούο ζήτησε συγγνώμη που "προσέβαλε τα αισθήματα των ανθρώπων".
Η καταδίκη του επικρίθηκε έντονα από κάποιους στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, με έναν από αυτούς να κατηγορεί τις κινεζικές αρχές ότι κυβερνούν τη χώρα "όπως την εποχή των Μογγόλων".
Ο Τζένγκις Χαν είναι ο ιδρυτής της Αυτοκρατορίας των Μογγόλων, της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας στην ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία εκτεινόταν από τον Ειρηνικό Ωκεανό έως την Ευρώπη.
Σε περίπου έξι εκατομμύρια ανέρχονται οι Μογγόλοι που ζουν σήμερα στην Κίνα, η πλειονότητα των οποίων στην Εσωτερική Μογγολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση