Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017

  Τουσκ: Η Βρετανία οφείλει να σεβαστεί τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

  Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την μεταβατική περίοδο μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ζητεί από το Λονδίνο περισσότερη σαφήνεια για τον τρόπο με τον οποίο βλέπει να διαμορφώνεται η νέα σχέση μετά το Brexit.

  Ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η Βρετανία οφείλει να σεβαστεί όλους τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως προς τον προϋπολογισμό και τις διαδικασίες δικαστικής εποπτείας της Ένωσης. Αλλά δεν θα λαμβάνει πλέον μέρος στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων.

  «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μίας στενής σύμπραξης ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου στις εμπορικές συναλλαγές, αλλά επίσης στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του διεθνούς εγκλήματος, καθώς και στην ασφάλεια, την άμυνα και την εξωτερική πολιτική», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ στους δημοσιογράφους μετά την άφιξη της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στο Λονδίνο.

  Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίο τόνισε ότι δαπανήθηκε υπερβολικά πολύς χρόνος στην διαπραγμάτευση των όρων της εξόδου, που ήταν και το ευκολότερο μέρος της συνολικής διαπραγμάτευσης.

  «Όλοι γνωρίζουμε ότι η ρήξη είναι δύσκολη, αλλά η ρήξη και η οικοδόμηση μίας νέας σχέσης είναι πολύ δυσκολότερη. Τόσος πολύς χρόνος αφιερώθηκε στο εύκολο μέρος ... μένει ντε φάκτο λιγότερο από ένα χρόνο».

  Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

  Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Τουσκ: Η Βρετανία οφείλει να σεβαστεί τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Rating: 5 Reviewed By: Press- gr