GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Καθαρό" το καλάσνικοφ των βομβιστών του Εφετείου - Πού στρέφονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής

...

Δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε καμία άλλη επίθεση το καλάσνικοφ με το οποίο οι δράστες πυροβόλησαν κατά του φρουρού στο Εφετείο της Αθήνας.

«Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, σχετικά με την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο Εφετείο Αθηνών χθες (Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017) το πρωί, ανακοινώνεται ότι από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στον κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης, προέκυψε ότι προέρχεται από πολεμικό τυφέκιο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα της οργάνωσης που πραγματοποίησε την επίθεση, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης ή αναφορά στο όνομα, από τον άνθρωπο που έκανε τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), καθώς το σημερινό χτύπημα, έχει ομοιότητες με τις βομβιστικές επιθέσεις στην EUROBANK στην οδό Σανταρόζα και στον ΣΕΒ στο Σύνταγμα, καθώς και τη βομβιστική απόπειρα στο υπουργείο Εργασίας, για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η ΟΛΑ.

Άλλωστε, ακόμα και το πολεμικό Καλάσνικοφ, που φαίνεται ότι είχαν στην κατοχή τους οι δράστες, αποτελεί ένα όπλο που χρησιμοποιείται από επιθέσεις της ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν τον αστυνομικό που είδε τους δράστες, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν υλικό από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους βομβιστές πριν και μετά την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση