GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βούτσης: Τι εννοούσα όταν είπα ότι οι δανειστές έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά - ΒΙΝΤΕΟ

...


Διευκρινίσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μετά την ομιλία του Δημήτρη Σταμάτη κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2018 στη Βουλή σχετικά με το τι εννοούσε όταν είχε πει ότι "οι δανειστές είναι εκείνοι που έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά και για τους δικούς τους λόγους στηρίζουν την τωρινή κυβέρνηση".

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση "το success story της κυβέρνησης Σαμαρά δεν... στεκόταν στα πόδια του και αυτό είχε γίνει σαφές και στο εξωτερικό αλλά και στη δεύτερη προσπάθεια εξόδου της χώρας στις αγορές", ενώ πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση Σαμαρά είναι εκείνη που επέλεξε ενάμιση μήνα πριν να λήξει η προθεσμία και η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας να προκαλέσει την ψήφο. Δεν εξάντλησε κανένα περιθώριο ώστε να... σταθεί στα πόδια του το success story που ήταν το αφήγημα τότε".

Ο πρόεδρος της Βουλής διευκρίνισε για τη δήλωσή του ότι οι δανειστές στηρίζουν την τωρινή κυβέρνηση για τους δικούς του λόγους, ότι εννοούσε ότι "στηρίζουν τα εξαιρετικά επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας". Όπως εξήγησε ο ίδιος, η στρατηγική λιτότητας σε όλη την Ευρώπη βρίσκεται σε αδιέξοδο και σφραγίζει όλη τη συζήτηση που γίνεται γύρω από το μέλλον της Ευρώπης.

"'Αρα οι συζητήσεις περί Grexit και όλα τα άλλα μέσα που χρησιμοποιούσαν κατά καιρούς οι δανειστές για να πιέσουν την Ελλάδα, είναι πλέον άσφαιρα πυρά".

Ο κ. Βούτσης μάλιστα, τόνισε ότι "κανονικά και η ΝΔ πρέπει να επιχαίρει για την έξοδο από τον κύκλο των προγραμμάτων λιτότητας τον ερχόμενο Αύγουστο και πρέπει να το κάνει επειδή αυτό είναι το σωστό και όχι για τους "γερμανοτσολιαδισμούς" που ακούγονται εδώ".

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση