GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ρόντμαν βρήκε τη λύση στην Κορεατική κρίση... Πρότεινε αγώνα μπάσκετ Βόρεια Κορέα-Γκουάμ

...

Οι εκατέρωθεν απειλές μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ είναι απλώς «για το θεαθήναι» και «κανείς δεν έχει το δάχτυλο στο κουμπί» με τα πυρηνικά όπλα, ισχυρίστηκε ο Αμερικανός πρώην μπασκετμπολίστας του NBA Ντένις Ρόντμαν, ο οποίος δηλώνει φίλος του Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο... επιεικώς ιδιόρρυθμος Ρόντμαν παραχώρησε συνέντευξη από το Πεκίνο όπου βρίσκεται αναμένοντας ειδική άδεια για να μεταβεί για μια ακόμη φορά στην Πιονγκγιάνγκ.

Ο πρώην παίκτης των Chicago Bulls δήλωσε ότι ελπίζει να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, οι ηγέτες των οποίων ανταλλάσσουν απειλές για κήρυξη πολέμου.

Προκειμένου να συμβεί αυτό πρότεινε τη διοργάνωση ενός αγώνα μπάσκετ στο Πεκίνο μεταξύ Βορειοκορεατών και παικτών από το αμερικανικό έδαφος της νήσου Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό την οποία η Πιονγκγιάνγκ έχει απειλήσει να εξοντώσει με πυραύλους.

Μια τέτοια συνάντηση θα αποδείκνυε ότι δεν υπάρχει «μίσος» μεταξύ των δύο χωρών, εξήγησε ο Ρόντμαν. Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρώην μπασκετμπολίστα, είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που είναι ταυτόχρονα φίλος του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Ντόναλντ Τραμπ. Οι δύο ηγέτες είναι «άνθρωποι αντίστοιχης ιδιοσυγκρασίας», παρατηρεί ο Ρόντμαν, «τους αρέσει να ελέγχουν».

Ο Ρόντμαν έχει επισκεφθεί πέντε φορές την Πιονγιάνγκ. Στη διάρκεια του τελευταίου του ταξιδιού τον Ιούνιο δεν συναντήθηκε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως είχε συμβεί στις προηγούμενες επισκέψεις του.

Οι δύο άνδρες τραγούδησαν τραγούδια ροκ, κάπνισαν πούρα και έπαιξαν μπάσκετ, διότι ο Κιμ «ζει και αναπνέει για το μπάσκετ», είχε πει ο Ρόντμαν.

Μάλιστα ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας πήγε τον Αμερικανό στο νησί όπου βρίσκεται το προσωπικό χιονοδρομικό του κέντρο, και του επέτρεψε να πάρει στα χέρια του την κόρη του, που τότε ήταν μωρό.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ένας άνδρας... του 21ου αιώνα που είναι όμως αναγκασμένος να ακολουθεί τον δρόμο που έχουν χαράξει «τύραννοι», όπως ο πατέρας και ο παππούς του, εκτιμά ο ιδιόρρυθμος Ρόντμαν.

«Μάλλον θα ήθελε να κάνει πολλά πιο θετικά πράγματα, όμως η δομή του συστήματος δεν του το επιτρέπει. Θα ήθελε να κάνει την αλλαγή που θα επιτρέψει στον λαό του να είναι πιο ελεύθερος», ισχυρίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση