GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκάνδαλο με τα βρεφικά γάλατα: Αυτά είναι τα προϊόντα που αποσύρει η γαλλική εταιρεία

Η γαλλική εταιρεία Lactalis, η οποία αποφάσισε να ανακαλέσει σε διεθνές επίπεδο το σύνολο της παραγωγής της από το εργοστάσιό της στην Κα...

Η γαλλική εταιρεία Lactalis, η οποία αποφάσισε να ανακαλέσει σε διεθνές επίπεδο το σύνολο της παραγωγής της από το εργοστάσιό της στην Καρόν από τον Φεβρουάριο, απέσυρε σήμερα ακόμη 720 παρτίδες βρεφικού γάλακτος και άλλων προϊόντων λόγω του κινδύνου μόλυνσης από σαλμονέλα, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση για την απόσυρση 625 παρτίδων.
«Η απόφαση που ελήφθη αφορά την ανάκληση από την αγορά του συνόλου των βρεφικών προϊόντων που παρασκευάστηκαν ή συσκευάστηκαν στο εργοστάσιό μας στην Κραόν από τις 15 Φεβρουαρίου του 2017», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
«Πλέον γνωρίζουμε ότι υπήρξε διάχυτη μόλυνση» σε αυτό το εργοστάσιο «έπειτα από εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του πρώτο εξαμήνου του 2017», επεσήμανε.
Ο όγκος των προϊόντων που ανακαλούνται ισοδυναμεί με χιλιάδες τόνους, όμως η Lactalis απέφυγε να ανακοινώσει συγκεκριμένο νούμερο.
Η απόσυρση αφορά τα προϊόντα Picot (βρεφικές σκόνες και δημητριακά), Milumel (βρεφικές σκόνες και δημητριακά) και Taranis (μείγμα αμινοξέων σε σκόνη για την αντιμετώπιση παθολογικών προβλημάτων), σύμφωνα με τη Lactalis.
Η παραγωγή στο εργοστάσιο Κραόν ανεστάλη στις 8 Δεκεμβρίου προκειμένου να γίνει ενδελεχής καθαρισμός των εγκαταστάσεων.
Η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει από ήπια γαστρεντερικά συμπτώματα μέχρι πιο σοβαρές μολύνσεις. Είναι πιο επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Τη Δευτέρα η γαλλική υπηρεσία αρμόδια για τη δημόσια υγεία ανακοίνωσε ότι έχουν εντοπιστεί 23 βρέφη που κατανάλωσαν γάλατα που είχαν παραχθεί στο εργοστάσιο της Καρόν και τα οποία μολύνθηκαν με σαλμονέλα. Περίπου 12 εξ αυτών χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία, όμως πλέον είναι καλά στην υγεία τους.
Εξάλλου ο πατέρας ενός κοριτσιού 3 μηνών που κατανάλωσε ένα από τα μολυσμένα βρεφικά γάλατα, αλλά και η γαλλική ένωση καταναλωτών UFC-Que Choisir ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι κατέθεσαν προσφυγή κατά της Lactalis.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση