Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

  Υπόθεση εκβιασμού αφορούσε το δέμα με τα εκρηκτικά σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία

  Οι γερμανικές αρχές που ερευνούν την αποστολή πακέτου που περιείχε ισχυρά πυροτεχνήματα, καλώδια και καρφιά σε φαρμακείο κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσνταμ ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για εγκληματική και όχι τρομοκρατική ενέργεια.

  Ο Καρλ-Χάιντς Σρέτερ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι εγκληματίες βρίσκονται πίσω από την αποστολή του δέματος μέσω του οποίου προσπάθησαν να αποσπάσουν με εκβιασμό ποσό εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία DHL, μέσω της οποίας εστάλη.

  Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα έκρηξης.

  Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη Τύπου, η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι έχει αποκλείσει την περιοχή στην οποία βρέθηκε το δέμα.

  Το προσωπικό του φαρμακείου στο Πότσνταμ κάλεσε την αστυνομία την Παρασκευή μετά τον εντοπισμό ύποπτου πακέτου. Η κοντινή χριστουγεννιάτικη αγορά εκκενώθηκε και ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε από ρομπότ της αστυνομίας.

  Η εταιρεία DHL προειδοποίησε το κοινό να μην ανοίγει δέματα των οποίων δεν γνωρίζει τους αποστολείς ή εάν η διεύθυνση του αποστολέα φαίνεται ύποπτη.

  Οι αρχές θεωρούν ότι οι άνθρωποι που έστειλαν το πακέτο κατοικούν μάλλον στο Βερολίνο ή στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, που περιβάλλει την γερμανική πρωτεύουσα.

  Δεν ανακοινώθηκε το ποσόν που ζήτησαν από την εταιρεία, αλλά διεμήνυσαν στην DHL, η οποία ανήκει στην Deutsche Post, ότι θα στείλουν και άλλα δέματα που μπορεί να σκοτώσουν ή να τραυματίσουν, εάν αρνηθεί να πληρώσει.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Υπόθεση εκβιασμού αφορούσε το δέμα με τα εκρηκτικά σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία Rating: 5 Reviewed By: Press- gr