GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκληρή γλώσσα Μητσοτάκη για την τραγωδία στην Μάνδρα: Δεν υπάρχει άλλοθι για τα έργα που δεν έγιναν

...

Η καταστροφή στη Μάνδρα είναι το τι δεν πρέπει να κάνουμε, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας εκτενή αναφορά στην τραγωδία με τους 23 νεκρούς, στην ομιλία του σε προσυνεδριακή ημερίδα στο Περιστέρι για το περιβάλλον, τις φυσικές καταστροφές και την πολιτική προστασία.

Τόσες ζωές χάθηκαν άδικα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες, που πρέπει να αναζητηθούν.

«Ρέματα που οδηγούσαν μέσα στην πόλη, βουνά που είχαν αποψιλωθεί, αναποτελεσματικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για να ειδοποιηθούν οι πολίτες. Γιατί δεν έγιναν τα αντιπλημμυρικά έργα; Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν. Δεν υπάρχει άλλοθι που δεν έγινε αυτό το έργο επειδή υπάρχει ένα ζήτημα αρμοδιοτήτων που δόθηκαν στις περιφέρειες.

Δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος ειδικός για να γνωρίζει ότι τα νερά θα κατέβαιναν από τον δρόμο. Διότι ο δρόμος ήταν το ρέμα. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να προειδοποιήσει την τροχαία ώστε να τον κλείσει», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε ότι τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα της Μάνδρας θα ολοκληρωθούν το συντομότερο και τόνισε ότι αν δεν γίνουν με αυτή την κυβέρνηση, θα γίνουν με την επόμενη της ΝΔ.

«Είμαστε ασυγχώρητοι αν δεν παίρνουμε τα μέτρα μας για τις φωτιές, τους σεισμούς και τις πλημμύρες, τα τρία φαινόμενα που απειλούν την Ελλάδα» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Καμία οργανωμένη πολιτεία δεν μπορεί να παραγνωρίζει τους μεγάλους μακροπρόθεσμους κινδύνους. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί αμυντική πολιτική για την χώρα. Διότι συνιστά τον μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο κίνδυνο για τον τόπο μας», σημείωσε ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση