GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι με τη χρήση του όρου "Μακεδονία"

"Δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι με τη χρήση του όρου Μακεδονία" δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας. "Εδώ και...

"Δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι με τη χρήση του όρου Μακεδονία" δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας.
"Εδώ και 25 χρόνια λέμε Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας δηλαδή το παράγωγο και τον προσδιορισμό του όρου «Μακεδονία», το χρησιμοποιούμε από τότε. Εξάλλου, 120 χώρες μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρίσει το κράτος με τον όρο «Μακεδονία». Νομίζω είναι υποκριτικό κάποιοι να θεωρούν ότι θα δημιουργήσουμε ολόκληρο ζήτημα και θα σηκώσουμε τις σημαίες της επανάστασης χωρίς να δούμε τη διαπραγμάτευση και τη θετική συγκυρία που δημιουργείται τώρα" δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας.
«Σαφώς και δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι. Είναι κάτι που είναι πλέον δεδομένο, είναι δεδομένο για τις 120 χώρες, έχουν αναγνωρίσει η Ρωσία και η Αμερική, οι μεγαλύτερες χώρες έχουν αναγνωρίσει το κράτος των Σκοπίων με την ονομασία Μακεδονία, ξεκάθαρα, όχι ως παράγωγο ή προσδιορισμό και εμείς καθόμαστε τώρα και συζητάμε ποια θα είναι η ονομασία κτλ" συμπλήρωσε.
«Το δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα το βρίσκω πολύ ακραίο, πάρα πολύ ακραίο... Δεν είναι εύκολο να θέτεις τέτοια ζητήματα σε δημοψήφισμα. Το αν θα πρέπει όμως, να γίνει μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα συνεκτιμηθεί από τον πρωθυπουργό, τον ΥΠΕΞ και την κυβέρνηση και θα πράξουν ανάλογα» τόνισε ο βουλευτής.
Ακούστε το απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση