GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρεις νεκροί από χιονοστιβάδες στις ελβετικές Άλπεις

...

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τρία διαφορετικά δυστυχήματα που προκλήθηκαν από χιονοστιβάδες στις ελβετικές Άλπεις.

Ένας άνδρας που έκανε σκι κοντά στην κορυφή Χόφαθορν, σε υψόμετρο 2.844 μέτρων, στο καντόνι του Βαλαί στο νότιο τμήμα της χώρας, σκοτώθηκε αφού παρασύρθηκε από μια χιονοστιβάδα, το πρωί της Δευτέρας. Τον 39χρονο Ελβετό εντόπισαν και ανέσυραν οι φίλοι του ωστόσο οι ομάδες διάσωσης επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Στο καντόνι του Γκριζόν, στη δυτική Ελβετία, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας τουρίστας, ο οποίος αγνοείτο από το Σάββατο, βρέθηκε νεκρός. Πρόκειται για έναν 31χρονο άνδρα από τη Γαλλία που επιχείρησε να κάνει ανάβαση στο όρος Γκλατβάνγκ το Σάββατο το απόγευμα, αφού έκανε σκι στην περιοχή με τη σύντροφό του.

Καθώς δεν επέστρεψε, οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνες και η σορός του εντοπίστηκε σε ένα φαράγγι το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με την αστυνομία, προκάλεσε μια χιονοστιβάδα κατά την κατάβασή του από το βουνό και ο όγκος του χιονιού τον παρέσυρε για περισσότερο από 1 χλμ σε βραχώδες έδαφος.

Μία από τους τρεις πεζοπόρους που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα το Σάββατο στο Βαλαί, έχασε τη ζωή της όπως μετέδωσε το ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο SRF επικαλούμενο την αστυνομία. Η ομάδα έκανε πεζοπορία σε υψόμετρο 2.700 μέτρων στην περιοχή Σεντ Λικ όταν σημειώθηκε το δυστύχημα. Ένας εκ των τριών κατάφερε να απεγκλωβιστεί και τηλεφώνησε στις Αρχές. Και οι τρεις διακομίστηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου η 29χρονη γυναίκα από το ελβετικό καντόνι Βω, υπέκυψε τελικά στα τραύματά της.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση