GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον Ερντογάν από μητροπολίτη και δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα, συνυπογράφουν ο μητρο...


Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα, συνυπογράφουν ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Άνθιμος και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Καλωσορίζοντας τον κ. Ερντογάν, υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα είναι «ο τόπος που γεννήθηκε η Δημοκρατία» που «γεννήθηκε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός», «η χώρα που σέβεται τις διεθνείς συνθήκες».

Σημειώνουν πως, «εδώ, στη Θράκη, χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζούμε μαζί, με τρόπο που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Εδώ συνυπάρχει η αγωνία ενός λαού, με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, όμως με κοινή προσήλωση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Παροτρύνουν τον κ. Ερντογάν να «κάνουμε αυτό που πρότεινε κάποτε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν είπε για τη Συνθήκη της Λοζάνης “η δίκη διήρκεσε τέσσερις αιώνες, αλλά βγήκε οριστικό αποτέλεσμα και τώρα πρέπει όλοι να το σεβαστούμε και να χτίσουμε ένα μέλλον ειρήνης και ευημερίας πάνω σ΄ αυτό”».

Τέλος διαμηνύουν, ότι «οι Θρακιώτες Έλληνες πολίτες, -αν χρειαστεί- θα απαιτήσουμε και θα στηρίξουμε τον πρωθυπουργό μας και την κυβέρνηση σε οποιεσδήποτε ενέργειες, προκειμένου να απωθηθεί κάθε ενδεχόμενη ξενική προσπάθεια που θα στοχεύει στο να κλονίσει την ήρεμη συμβίωσή μας στην ελληνική Θράκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση