GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πρόεδρος της τουρκικής αντιπολίτευσης προκαλεί: Πως γίνεται να λέμε ότι εφαρμόζεται η συνθήκη της Λωζάννης από την Ελλάδα;

...

Εφαρμογή της συνθήκης της Λωζάννης από την Ελλάδα ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αποφεύγοντας, ωστόσο να τοποθετηθεί εναντίον του Ερντογάν που έκανε λόγο για “τροποποίηση”.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται, «σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάννης, οι μειονότητες έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν οι ίδιες τους ηγέτες τους. Είναι επομένως φυσιολογικό και στην Ελλάδα οι “Τούρκοι” να μπορούν να εκλέγουν τους δικούς τους θρησκευτικούς ηγέτες, με βάση τη συνθήκη. Ενώ η Τουρκία εφαρμόζει αυτό τον κανόνα, η Ελλάδα όχι».

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λέγοντας ότι είναι ένας άνθρωπος με δημοκρατική κουλτούρα, θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όσον αφορά στο θέμα της τροποποίησης της συνθήκης της Λωζάννης στην οποία αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρκέστηκε να πει ότι: «Στη Δυτική Θράκη δυστυχώς οι εκεί Μουσουλμάνοι δεν εκλέγουν τους αρχι-μουφτήδες τους, τους ιμάμηδές τους και τους θρησκευτικούς τους ηγέτες. Και πως γίνεται να λέμε ότι εφαρμόζεται η συνθήκη της Λωζάννης. Σημαίνει ότι δεν εφαρμόζεται».

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση