GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πήγε να βγάλει κοινωνικό μέρισμα για... συγχωρεμένο

...

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η δημοσιοποίηση ευτράπελων περιστατικών στις δηλώσεις για το κοινωνικό μέρισμα με ανθρώπους που δεν βγάζουν άκρη από τα λάθη του παρελθόντος στο σύστημα, αλλά και με άτομα που επιχειρούν να εισπράξουν παράνομα το ποσό αυτό.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, άτομο στα Χανιά της Κρήτης επιχείρησε να βγάλει κοινωνικό μέρισμα για... συγχωρεμένο. Απέκρυψε, φυσικά, το γεγονός ότι ο δικαιούχος είχε αποδημήσει εις Κύριον, ώστε να πάρει ο ίδιος στη συνέχεια το βοήθημα.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο διευθυντής του ΚΕΠ Χανίων, Χρήστος Γιακουμάκης, ο συγκεκριμένος πολίτης ήρθε από την πρώτη ημέρα να κάνει αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα. Είχε φροντίσει να μην δηλώσει τον θάνατο του συγγενούς του, ο οποίος είχε ακόμα ενεργό κωδικό στο Taxis του υπουργείου οικονομικών. Και όχι μόνο παρανόμως δεν το είχε δηλώσει, αλλά δεν φοβήθηκε να πάει στο ΚΕΠ και να κάνει χαρτιά ώστε να ζητήσει κοινωνικό μέρισμα.

Ο άνθρωπος κρύβοντας φυσικά από τους υπαλλήλους ότι ο συγγενής του είχε πεθάνει, βεβαίωνε με όση πειστικότητα μπορούσε να επιστρατεύσει, ότι ο δικαιούχος ήταν πολύ ηλικιωμένος και δεν είχε δυνατότητα να μετακινηθεί. Έτσι ζήτησε από τους υπαλλήλους να τον βοηθήσουν και να προχωρήσουν τη διαδικασία χωρίς την παρουσία του δικαιούχου, μιας και όλα τα άλλα χαρτιά που απαιτούνταν, υποτίθεται ότι υπήρχαν.

Ωστόσο, όπως δηλώνει ο κ. Γιακουμάκης, κάποιες φορές γινόμαστε "κακοί" αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς γιατί δεν γίνεται να έχεις εμπιστοσύνη. Επιμείναμε στην παρουσία του δικαιούχου στο ΚΕΠ ή την προσκόμιση εξουσιοδότησης με το γνήσιο της υπογραφής του κάτι που φυσικά δεν έγινε από τον πολίτη καθώς όπως αποδείχτηκε ήθελε να κάνει την αίτηση σε πεθαμένο συγγενή του για να εισπράξει ο ίδιος τα χρήματα.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση