GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Χάρι Πότερ είναι πιο διάσημος από τον πρίγκιπα Χάρι στην Κίνα

O γάμος του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ τον επόμενο Μάιο θα είναι ο γάμος της χρονιάς. Η είδηση του αρραβώνα ...


O γάμος του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ τον επόμενο Μάιο θα είναι ο γάμος της χρονιάς. Η είδηση του αρραβώνα τους προβλήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, όχι όμως και στην Κίνα.
Η μεγάλη πλειονότητα των Κινέζων είναι πιθανότερο να γνωρίζει τον Χάρι...Πότερ παρά τον πρίγκιπα Χάρι γι αυτό και η είδηση του αρραβώνα του δεν απασχόλησε σχεδόν κανέναν κάτοικο της χώρας.
Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) έκανε ρεπορτάζ στους δρόμους της Σανγκάης, της πιο κοσμοπολίτικης πόλης της Κίνας, και έδειχνε στους περαστικούς μια έγχρωμη φωτογραφία του ζευγαριού ρωτώντας τους αν αναγνώριζαν τον Χάρι ή την μέλλουσα σύζυγό του.

Στους δέκα ερωτηθέντες μόλις οι τρεις μπόρεσαν να αναγνωρίσουν έναν από τους διασημότερους άνδρες στον πλανήτη και κανένας δεν αναγνώρισε την αρραβωνιαστικιά του.
"Πρόεδρος, σωστά; Ο πρόεδρος και η σύζυγός του;", αναρωτήθηκε η Χου Σιέ, η ιδιοκτήτρια ενός κοσμηματοπωλείου.
Δύο από τους ερωτηθέντες θεώρησαν ότι στη φωτογραφία εικονίζεται ο δημοσιογράφος του AFP.
"Συγχαρητήρια, συγχαρητήρια, συγχαρητήρια", είπε ο πωλητής ηλεκτρονικών ειδών Φανγκ Τσενγκ έτοιμος να σφίξει το χέρι του δημοσιογράφου προτού ο τελευταίος του επισημάνει το λάθος του.
Ένας άλλος ερωτηθείς απάντησε ότι γνωρίζει μόνο ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας...τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.
Αλλά υπήρχαν και εκείνοι που ήταν περισσότερο ενήμεροι.
"Α, ναι ξέρω. Πρέπει να είναι ο πρίγκιπας Χάρι. Αρραβωνιάστηκε", είπαν η Γκου Σιντζούν, μια διευθύντρια ξενοδοχείου, και η δασκάλα φίλη της Χουάνγκ Γιε. "Αυτή είναι Αμερικανίδα ηθοποιός. Συγγνώμη, αλλά δεν γνωρίζω το όνομά της. Δείχνουν πολύ ταιριαστοί, κοιτάξτε τα χαμόγελά τους".
Πάντως, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας επέδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, στην αγγλική του υπηρεσία, αφιέρωσε εννέα παραγράφους στην είδηση.
Παραδόξως ο αδελφός του Χάρι, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι λίγο πιο γνωστός, κυρίως όμως λόγω της συζύγου του Κέιτ και της...φαλάκρας του.
Στο διαδίκτυο, για παράδειγμα, υπήρξε ακόμη και δημόσιος διάλογος για το αν ο Χάρι κινδυνεύει και εκείνος να χάσει τα μαλλιά του σαν τον αδελφό του και τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο.
"Μήπως η φαλάκρα είναι παράδοση στην βασιλική οικογένεια;", διερωτήθηκε ένας χρήστης της κινεζικής εκδοχής του Twitter, του Weibo.
"Καλά να΄ναι, με μια μικρή ανησυχία για τα μαλλιά του πρίγκιπα", έγραψε ένας άλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση