GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραυματίστηκε σε καβγά στη φυλακή ο Πιστόριους για ένα... τηλεφώνημα

...

Σε καβγά στην ουρά για το κοινόχρηστο τηλέφωνο των φυλακών στη Νότια Αφρική, ενεπλάκη ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος εκτίει ποινή για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός που ξεκίνησε τον καβγά φαίνεται να είναι ο Παραολυμπιονίκης, κάτι που αν όντως ισχύει, θα έχει σημαντικές συνέπειες για τη συνέχεια της παραμονής του στη φυλακή.

"Αν ο Όσκαρ Πιστόριους αποδειχθεί ένοχος, θα μπορούσε να χάσει τα όποια προνόμια έχει και να μην χαρακτηρίζεται πλέον 'χαμηλής επικινδυνότητας' κρατούμενος" δηλώνουν εκπρόσωποι της φυλακής στην Daily Mail.

Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες, και από την πάλη με συγκρατούμενό του, τον οποίο "γνωρίζει" καλά, ο αθλητής έχει τραυματιστεί ελαφρά και έχει μώλωπες.

«Πιστεύεται πως ενεπλάκη σε συμπλοκή με έναν άλλο κρατούμενο για τη χρήση του δημοσίου τηλεφώνου στην ειδική μονάδα όπου κρατούνται και οι δύο, σε φυλακή της Νότιας Αφρικής» αναφέρει εκπρόσωπος της φυλακής σε ανακοίνωσή του.

Ο Πιστόριους βρίσκεται στη φυλακή από πέρυσι τον Ιούλιο εκτίοντας ποινή κάθειρξης έξι ετών, αφού κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό για τον φόνο της Στέενκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013 σε μια υπόθεση που είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας. Αρχικά είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία και είχε καταδικαστεί σε πενταετή κάθειρξη.

Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε τον Νοέμβρη, ότι αυξάνει την ποινή του στα 13 χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξη.

Ο Πιστόριους είχε πυροβολήσει και σκοτώσει την Στέενκαμπ, αλλά απέδωσε την κίνησή του αυτή σε τραγικό λάθος και το δικαστήριο είχε αποδεχθεί τον ισχυρισμό του πως την πέρασε για διαρρήκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση