GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοσίευμα-σοκ στη DW: Πληρωμένοι δολοφόνοι εναντίον Τούρκων αντικαθεστωτικών στη Γερμανία;

...

Τούρκοι πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς που έφυγαν από την Τουρκία την περίοδο διακυβέρνησης του AKP και διέφυγαν στη Γερμανία θα μπορούσαν να είναι θύματα οργανωμένων επιθέσεων, σύμφωνα με τον αρμενικής καταγωγής βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Γκάρο Πάιλαν.

«Έχω την πληροφορία από διάφορες πηγές ότι πληρωμένοι δολοφόνοι από την Τουρκία θέλουν να χτυπήσουν στην Ευρώπη και διαθέτουν σχετική λίστα», είπε πριν από δυο ημέρες ο Πάιλαν σε συνέντευξη Τύπου στο τουρκικό κοινοβούλιο και προέτρεψε την τουρκική κυβέρνηση να πάρει τα κατάλληλα μέτρα.

Σε συνέντευξη του στην Deutsche Welle o Πάιλαν επανέλαβε όσα είχε ήδη δηλώσει και τόνισε ότι οι πληροφορίες του προέρχονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες, τις οποίες δεν κατονόμασε. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτές οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί από ασφαλείς πηγές», συμπλήρωσε.

Υπάρχουν άτομα, σύμφωνα με τον βουλευτή, τα οποία δέχτηκαν συγκεκριμένες απειλές κυρίως στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και τα οποία διαθέτουν προσωπική φύλαξη. «Στη λίστα υπάρχουν ορισμένα ονόματα αλλά εικάζεται ότι θα διευρυνθεί», είπε ο Γκάρο Πάιλαν.

Ταυτοχρόνως, επέκρινε τον βουλευτή του AKP και αντιπρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας, Μετίν Κιουλούκ, για τις διασυνδέσεις του με την υπερεθνικιστική ροκ μπάντα «Οθωμανοί της Γερμανίας».

Ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής αναφέρει πως ο Μετίν Κιουλούκ θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός και να λάβει υπ' όψιν του ότι η Εισαγγελία της Στουτγάρδης απήγγειλε κατηγορίες σε οχτώ μέλη του συγκροτήματος για απόπειρα δολοφονίας.

Στο στόχαστρο των πληρωμένων δολοφόνων δεν είναι μόνο αντικαθεστωτικοί αλλά και μέλη μειονοτήτων όπως είναι η αλεβίτικη και η αρμενική.

Ο Γιλμάζ Καχραμάν από την Ομοσπονδία Αλεβίτικων Ενώσεων Γερμανίας δηλώνει πως και η δική του οργάνωση πληροφορήθηκε από διάφορες πηγές ότι υπάρχει κίνδυνος να πέσουν θύματα επιθέσεων στη Γερμανία και την Ευρώπη. Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών τον διαβεβαίωσε, πάντως, ότι θα γίνουν οι κατάλληλες έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση