GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι κι αν είναι δισεκατομμυριούχος; Ο ιδρυτής του Facebook δικαιούται γονική άδεια και θα την πάρει

...

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, γνωστοποίησε πως τον Δεκέμβριο θα πάρει ξανά τη γονική άδεια που δικαιούται, μετά τον ερχομό και του δεύτερου παιδιού του, της μικρής August.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε πάρει γονική άδεια και μετά τη γέννηση της πρώτης κόρης που απέκτησε με τη σύζυγό του, Πρισίλα Τσαν, της Μαξ. Ο ίδιος προσφέρει στους εργαζόμενους της εταιρείας του - άνδρες και γυναίκες- τετράμηνη γονική άδεια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη ανεπτυγμένη χώρα που δεν έχει κατοχυρώσει επίσημα, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, την υποχρέωση των εργοδοτών να παρέχουν γονική άδεια, αφήνοντας το ζήτημα στην ευχέρεια των πολιτειών, των τοπικών κοινοτήτων και των ίδιων των εταιρειών. Μία στις τέσσερις νέες μητέρες, σύμφωνα με τη «Γκάρντιαν», επιστρέφει στη δουλειά της μέσα σε δύο εβδομάδες από τη γέννηση του παιδιού της.

Βέβαια, υπάρχει και το ερώτημα τι ακριβώς κάνει ο νέος γονιός, όταν παίρνει την άδεια του. Ο Ζούκερμπεργκ, για παράδειγμα, αποκάλυψε, σε ανάρτησή του στο Facebook, ότι όταν πήρε την προηγούμενη μηνιαία άδειά του, δεν ασχολιόταν και πολύ με πάνες και άλλα μωρουδιακά θέματα. Όπως είπε, «περνούσα πολλή ώρα με συνεργάτες μου πάνω στο ζήτημα της ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση